U New Yorku se, kažu, jedna udala za umjetnu inteligenciju…
Negdje u nordijskim zemljama, kažu drugi, vlasnica sklopila brak s kućnim ljubimcem – psom. Sve legalno i po zakonu. U Njemačkoj (a gdje drugo) služena prva liturgija pod vodstvom umjetne inteligencije. U Nizozemskoj, ako se ne varam, proširilo postojeći zakon o potpomognutom samo-ubojstvu (eutanaziji) uz velike popuste i akcijske cijene za sve kategorije potencijalnih korisnika, od teško oboljelih do depresivnih, siromašnih, pa do onih nesretnih i nezadovoljnih… svima se “velikodušno” nude značajni popusti da što prije napuste ovaj svijet.
Kako plemenito!

Sad ako lažu novine, lažem i ja. Daj Bože da lažu, ma sve mi se čini da je tu Bog odavna digao ruke, štono reć.

Kako to ne bi bilo najnastranije, da ne kažemo queer, pobrinula se znanost, preciznije genetika koja je, kako sami tvrde, navodno omogućila da se i “sritnoj muškadiji omogući rađanje, a “ženskadiji” da s pomoću multipotentnih matičnih stanica i one mogu speuziti y-kromosom, kad već muškarci mogu jajnu stanicu. Sad više neće trebati jedno drugo da bi imali dijete, pa će svatko od njih istom djetetu moći biti i otac i majka. Wow!

Nasuprot Bogom danoj prirodi, i ljudi, eto, postaju hermafroditi kao puževi golaći i većina beskičmenjaka.

Alal je čovjek evolucijski napredovao „ne ureko se on“!
Od bakterije, preko majmuna, do puževa golaća. Mašala! Simbolika je više nego znakovita. Ima se, vala, Tvorac čime i ponositi. Nije da će baš moći prepoznati svoju sliku u čovjeku, ali mu mora odati priznanje da je majstor svog zanata kad mu polazi za rukom i ono što Bogu nije. Da je On znao i umio, kokad bi i sam čovjeka stvorio kao hermafrodita. Čudo je lakše kad dijete u jednoj osobi ima i ćaću i mater, nu. “Ne pcuju se, ne biju niti bakćaju s drugim. A i šćedi se.” Nema rastave brakova. Nema brakova, ni svatova, ni troška… I ne zvuči tako loše.

Politički sustav ionako svestrano podržava trans-agendu dopuštajući da se astronomski skupa promjena spola financira iz državnog proračuna dok istodobno uskraćuje sredstva mnogim bolesnicima, siromasima, beskućnicima… pa i rodiljama.
Teolozi kažu kako je sve to pobuna protiv Boga, slična onoj prvih ljudi.

Ako mene pitaš, naspram ovoga, Adam i Eva su „mila majka“. Ovo nije pobuna, nego prostačko ruganje Bogu u lice kakvog, vrlo vjerojatno, nije bilo ni u vrijeme Noe kada se svijet tako izopačio, kako tvrdi Biblija, da je Bog pustio Potop.
Ni uz pomoć najluđe mašte ne mogu zamisliti išta izopačenije od ovoga sve kad bi to bilo jedino.

Ako je suditi po onome što je Isus rekao o kraju svijeta, možda bi nam bilo pametno početi „pakovati kofere“.

„Igre gladi“ su ionako naveliko započele jer se nekome, izgleda, jako žuri i ne može mirno čekati najavljeni smak, pa će ga sami ubrzati. U što se svijet izrodio, nije ga vala ni žaliti.