Čim subotom Sunce krene zapadati, Duvanjke i Duvnjaci znaju: pravac – Albatros.

„Dragi gosti, drage natjecateljice i natjecatelji, dobrodošli na treću rundu prvog pub kviza u Tomislavgradu“ – pozdravne su Nikolinine riječi, nakon čega je krenulo nadmetanje u znanju.

Sinoćnje ekipe bile su posebno zanimljive. Iako redom kršni i mladi momci: Zvonimir Krišto, Ivan Krišto, Ivan Šimić, Pavo Kolak i Ivan Iko Baković, na čuđenje i smijeh svih prozvali su se Starohani. U ribarski čamac, točnije ekipu nazvanu R.I.B.A.R. ukrcali su se: s kapetanskom trakom oko ruke Domagoj Zelenika, Ivan Jurič – Monji, Frano Perić, Mile Mamić i Filip Sušilović. Posebnu je pažnju izazvala livanjsko-duvanjska kombinacija: Tomislav Pervan, Jelena Bobetić, Marin Brčić, Anica Bagić i Matina Sabljić. Kažu, kad su krenuli na natjecanje u kafiću, mnogi su im rekli da su Mimosvit, pa su se tako i nazvali. U ekipi Gejmeri također je bilo prijavljeno pet natjecatelja: Mario Madunić, Ivan Kutleša, Ivan Ćurčić, Dominik Tadić i Ivan Tadić, međutim, sudjelovala su samo prva tri mušketira. Od izvora bliskih ekipi doznajemo da su Tadići dobili lakše ozljede na zadnjem treningu pa nisu željeli riskirati. United je bio kompletan, a činili su ga Ante Bokanović, Branimir Mašić, Marko Mašić, Marko Stanić i Igor Krišto.

Kako su pitanja prolazila, a gotovo sve ekipe konstantno bile u dva-tri boda, uzbuđenje se samo pojačavalo. Nakon svakog kruga vodstvo bi preuzimala druga ekipa, a pred zadnju partiju čak su četiri ekipe imale dobre izglede za prvo mjesto, da bi konačni rezultat pokazao kako je utješnu nagradu Ožujskog dobila desetkovana trećeplasirana ekipa Gejmeri. U finale se plasirala po broju bodova druga ekipa Mimosvit, i pobjednici večeri, ekipa United. Šampioni su otkrili tajnu uspjeha te iskreno priznali da je konkurencija bila prejaka i da im je najviše pomogao izbornik Davor Sušilović – Dačo, koji bi im prilazio po završetku svakog kruga te ih strateški savjetovao i motivirao.

Za tjedan dana čeka nas veliko finale i tombola za sve goste.

Dio sinoćnje atmosfere možete pogledati u fotogaleriji.

 

Hrvatska zvona/Tomislavcity

Foto: Tiho Letica