Nijemci i dalje nagađaju o trenerskoj budućnosti Nike Kovača. Bivši hrvatski izbornik radi fantastičan posao u Eintrachtu kojeg je  kratkom roku preobrazio iz momčadi koja se zborila za opstanak u momčad koja se bori za vodeće momčadi u prvenstvu. Kovaču 2019. ističe ugovor, a Nijemci su uvjereni da je jedan od najbližih klupi Bayerna koja će ostati upražnjena nakon što ode Jupp Heynckes koji se samo privremeno vratio iz mirovine. Naravno, ni Eintracht ga se ne želi odreći, ali još nisu pokrenuli razgovore o novom ugovoru.

 – U nogometu nikada ne znate što će se dogoditi, ali ovdje sam sada sretan. Imamo dobru momčad i pokušavamo nešto izgraditi. Imam još godinu i pol do isteka ugovora, tako da nema potrebe razgovarati o novom – rekao je Niko Kovač na konferenciji za medije uoči utakmice s Augsburgom pa je dodao: – Nismo uopće razgovarali o novom ugovoru, to nije bitno. Cilj nam je da klub ove sezone završi što bolje, to je najbitnije, ja sam totalno nevažan. 

Kovača je nedavno nahvalio i Jupp Heynckes:

– Niko radi jako dobar posao u Frankfurtu, odlično je kako vodi momčad. Preobražaj Frankfurta treba vezati uz njegovo ime. Lijepo je vidjeti da se takva momčad bori za vrh, to je dobro i za prvenstvo – rekao je Bayernov trener, a Kovač se osvrnuo na njegove riječi.

– On je nogometni fenomen, lijepo je čuti pohvale od takvog stručnjaka – rekao je Niko.

Eintracht je na petom mjestu u prvenstvu s jednakim brojem bodova (34) kao i Borussija, Bayer i Schalke koji su ispred. Ova četiri kluba za vodećim Bayernom zaostaju 16 bodova.