Mjesni biskup mons.dr. Ratko Perić danas je u redovničkoj kući i centru za socijalno ugrožene osobe “Dom Milosrđa Božjeg” u Bukovici svečano blagoslovio kapelicu i dječji vrtić.
Pozdravne riječi ocu biskupu, uzvanicima, roditeljima i djeci koja su započela svoj predškolski odgoj u ovoj kući uputila je provincijska predstojnica s. Zdenka Kozina.
– Otkad su se sestre doselile ovamo ljetos, nisu prestajali upiti i zanimanja vas, dragi župljani, kada će započeti s radom dječji vrtić. Sestre su se uključile u župsku zajednicu i svakim novim danom osjećale da su dobrodošle među vas. Vaš nas je interes radovao, ali smo osjećale i dozu straha zbog beznađa i vala iseljavanja koji je zahvatio domovinu i ove naše krajeve. Pitale smo se hoće li uopće vrtić biti potreban?!- između ostalog je kazala s. Zdenka.
Prije dva dana ova je kuća oživjela prisutnošću i razigranošću dvadesetak djevojčica i dječaka, a sestre koje o njima ondje brinu o. biskup u svojoj je homiliji upozorio da trebaju biti pravedne i milosrdne.
– Isus je posebno volio malene, ovu djecu vrtićke dobi. Rekao je da i mi trebamo biti poput njih, malenih jer sva djeca imaju dvije karakteristike koje gube kako odrastaju, a to su lakoća  opraštanja i iskrenost. – kazao je mons. dr. Ratko Perić.
Nakon blagoslova ljubazne sestre su za svoje goste upriličile i prigodni domjenak kojemu su se posebno obradovala vesela i zaigrana djeca.
Ivana Ćurić/Tomislavcity
Više fotografija u galeriji.