U srijedu je u tri sportske dvorane u Livnu održan turnir za košarkašice do 14 godina – Basketludilo 2018. godine. Na ovome, najvećem turniru košarkašica u regiji, sudjelovalo je 350 djevojčica i njihovih trenera u 16 ekipa iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Pobjednice ovoga sportskog spektakla, koji je trajao 12 sati, su košarkašice ekipe Trebinje 03 koje su u finalnoj utakmici pobijedile ekipu ŽKK Tomislav. Najbolja košarkašica turnira je Ana Milanović iz pobjedničke ekipe koja je u finalnoj utakmici postigla i najviše koševa – 23.

Ekipa Folka Borovje iz Zagreba osvojila je treće mjesto, a četvrta pozicija pripala je košarkašicama Podravca Virje. Turnir je posjetila i Anđa Jelavić izbornica Hrvatske košarkaške reprezentacije. Ovaj veliki športski događaj organizirao je ŽKK Livno.

Ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Petar Galić jučer je svečano otvorio turnir kazavši kako mu je izuzetna čast na jednom mjestu vidjeti ovako veliki broj mladih osoba iz dvije države i da se nada kako će tradicija ovakvog događaja trajati dulji niz godina.

 

 

Vlada HBŽ/Tomislavcity