Franjevački samostan Tomislavgrad

Mjesni biskup mons. Petar Palić koncelebriranim misnim slavljem danas, na svetkovinu Blagovijesti završio je svoj trodnevni pastirski pohod Župi sv. Mihovila Arkanđela Tomislavgrad.

Foto: Tomislavcity

Tijekom propovijedi istaknuo je da je Krist naš Spasitelj od rođenja, kroz život do smilovanja prema čovjeku koje primamo preko svih sakramenata.

Kazao je kako nas ovaj božićni blagdan koji slavimo u vrijeme korizme i u iščekivanju Uskrsa poziva da svoj pogled upravimo k Mariji i da joj se za zagovor molimo u teškim životnim trenutcima, ali i da pogledamo u svoje srce.

“Lako je u Očenašu moliti: neka bude volja Tvoja, ali teško je to prihvatiti u životu, dodao je Otac biskup naglasivši da ne zaboravimo kako je Bog s nama uvijek kroz život.

Foto: Tomislavcity

Po završetku sv. Mise koju je pjevanjem uveličao veliki župni zbor, župnik fra Hrvoje Miletić uputio je riječi zahvale Ocu biskupu na kanonskoj vizitaciji našoj župi i Duvanjskome dekanatu te prije svega na radosnome bratskome susretu i ohrabrenju, ali i svim vjernicima na otvorenosti za susret s biskupom.

Pozvavši vjernike na molitvu i rast u vjeri te molitvu za duhovna zvanja i svete svećenike ali i biskupa, mons. Palić je zahvalio župniku Miletiću, gvardijanu Miliću, svoj ostaloj braći svećenicima te svim vjernicima.

– Hvala svim župama od Vinice do Šujice i od Kongore do Prisoja koje su doista pokazale prije svega otvorenost prema Evanđelju i svojoj vjeri. Propovijedajući učimo sve da središte našega života bude Isus Krist; da središte našega života budu sakramenti preko kojih Krista sve bolje i više upoznajemo ali nadasve preko kojih svoj život činimo jedno s Kristovim životom. Naravno, ono što je još bitnije je da pokušamo živjeti kao braća i sestre i to će biti naš najbolji primjer drugima da znaju i vide po našem životu kako je lijepo pripadati Isusu Kristu i Njegovoj Crkvi.

Download (PDF, Unknown)

Ovomu dodajmo da se nakon sinoćnjega druženja s članovima FSR-a i našim framašima biskup jutros susreo i sa župnim ministrantima, prvopričesnicima i članovima maloga zbora. Za uspomenu na ovaj susret Dječji zbor sv. Nikole Tavelića darovao mu je slikovnicu „Dječji put križa“ koji su sami osmislili i izradili, te mu obećali da će za njega osobno moliti kao i u svojim obiteljima.

Z.S./Tomislavcity