Četrdeset i četvrta generacija maturanata Gimnazije Marka Marulića večeras je u prostorijama Franjevačkoga samostana “Fra Jozo Križić” u Tomislavgradu okupila i pravom umjetničkom poslasticom počastila mnogobrojnu, odlično raspoloženu publiku.

Naime, vesela, šarmantna i nadasve talentirana mladost svojim je sugrađanima ponudila bogat glazbeno-scenski nastup u dva dijela. Prvi dio činile su izvrsne glazbene izvedbe uz gitaru, a izvođenjem ulomka iz uspješne šaljive predstave ” Idiotska gimnazija” koju je 1997. godine napisao i tada sa svojom generacijom premijerno izveo ondašnji maturant spomenute škole Josip Đikić, i ova generacija svojom je glumom uspjela do suza nasmijati oduševljenu publiku.

Ugodno druženje nastavilo se uz čitanje izvrsne poezije maturanta Joze Krstanovića čije stihove donosimo u nastavku, a završilo je izložbom amaterskih radova njegovih školskih kolega i kolegica. Ovome dodajmo da su kroz cijelo druženje, spontano i vrlo profesionalno, večerašnji nastup upotpunili voditelji Anđela Šarac i Ivan Stanić.

Našim maturantima čestitamo jer su večeras pokazali da u našem gradu, unatoč svemu, još uvijek gori nada u bolju budućnost.

Svjetlo u tami

U tamnim noćima
kada mrak pokriva ljudske oči
u beskrajnim tlapnjama
u vječitoj samoći.

U njima je ono trajno
u njemu je ono što jesam
na toj poljani što proteže se
beskrajno
u tom zatvoru što –
neugodno je tijesan.

Samo tu sam ja – ja
samo tu vidim sve što me muči
samo tu razmišljanja moja 
sva
osvjetljena su užarenom luči.

Neka znaš da takav sam
i kad odlučim u sebe poviriti
tu je moga života plam
tu se sa svime mogu
pomiriti. (Jozo Krstanović)

 

Ivana Ćurić/Tomislavcity

Više fotografija u galeriji.