Ovaj život stvarno nije fer. Točno mi nekad dođe da se priselim u neku drugu državu, pošteniju, di se ne gleda ko je čiji nego su svi isti! Evo ti primjer.

Ljubin ćaća je poštar pa je njoj ima deset dana donio rješenje o dječjem doplatku, a meni još ništa. Kad nosi račune ili plavu kovertu eto ga prvo meni, a s doplatkom je oketio pa mu se ne žuri. Eto ti vidiš!

Ljuba se sad posilila, moj brate ko ti je ko ona! Cili tjedan ko biva nešto trese s balkona, iznosi posteljinu i pere prozore a ustvari svi znaju da se samo šepuri prid menom i drugim ženama. Ko će ti sad od njezine sile na kraj jer je ona dobila doplatke, a mi još nismo! A još ima samo ono jedno dite, šta bi da ima četvero ko ja?!
Doduše mojih dvoje nema pravo na doplatak. Ovi stariji što im je skuplja karta i tribaju veći džeparac, neće ga ni dobit. Šta će im doplatak, samo da ih iskvari! Pametno je to, pare kvare ljude a posebno mlađariju, šta ti je. Još tolika svota, jedno dite, a trijest maraka! Ma biži.

Svoj ti poso pametna je država, nek iđu u školu bez para tako će bolje učit. Normalno. Ovim malim neću reć, trijest maraka misečno za njihove potribe je više nego dovoljno. Samo jeda ji dočekat! Meščini prije ću crknut.

Još mi je jutros Nada u uši ubacila crva sumnje pa sam ti nekako sva nemirna. Reče kako more bit da je Ljuba dobila doplatke i za moju dicu jer se to isto nedavno dogodilo još jednoj ženi u gradu. Kaže da je to sto posto istina jer je vidila na fejzbuku, pa mi je još veća muka.
Viruj ti da i je tako! Eno Ljuba opet pere prozore pa sve zadovoljno zvižđuka, a malom je kupila cilu trenerku, i gornji i donji dio! Točno se vidi da je se oparila.

Da znam da je Nada u pravu, sad bi ja ovu napala samo eto, neću još. Čekat ću poštara još koji dan pa ću vidit, jer ne bi rado opet ispala čudna i posesivna, ali šeset maraka misečno, alo?! Ako me to ne izvuče iz krize ništa neće!
Zato ti crko čekajuć.

 

Ivana Ćurić/Tomislavcity