Foto: SSŠ Tomislavgrad

U sklopu kontinuiranog obrazovanja i profesionalnog usmjeravanja učenika, Srednja strukovna škola Tomislavgrad u suradnji s UniCredit bankom danas je u prostorijama škole organizirala predavanje na temu „Financijska edukacija za mlade“ za učenike i učenice trećeg razreda smjer Ekonomist. Predavači su bili Denis Lijović iz UniCredit banke podružnica Livno i Ivana Radoš iz UniCredit banke podružnica Tomislavgrad.

“Predavanje je bilo usmjereno na praktična znanja iz svijeta financija, omogućujući učenicima da steknu uvid u upravljanje osobnim budžetom, razumijevanje financijskih transakcija, te pravilno korištenje bankarskih usluga. Tijekom interaktivne prezentacije gospodin Lijović demonstrirao je svoje bogato iskustvo kroz niz aktivnosti koje su uključivale objašnjenje bankarskih procedura, interaktivno rješavanje stvarnih financijskih dilema i analizu slučajeva iz svakodnevne prakse”, priopćeno je iz SSŠ Tomislavgrad.

Posebna pažnja posvećena je sigurnom online bankarstvu i prevenciji financijskih prijevara, s naglaskom na važnost provjere pouzdanosti izvora informacija i transakcija. Također, predstavljeni su programi koje UniCredit banka nudi mladima, uključujući tekući račun bez naknade, debitnu karticu, mobilno bankarstvo i bonus od 50 KM, što je izazvalo značajan interes među učenicima.

Završni dio predavanja bio je otvoren za pitanja učenika, koji su pokazali znatiželju o kamatnim stopama, uvjetima kreditiranja i mogućnostima štednje.

Predavanje predstavlja uvod u planirani stručni posjet UniCredit banci u Tomislavgradu, zakazan za sljedeću srijedu, gdje će učenici imati priliku iz prve ruke vidjeti kako funkcioniraju financijske institucije i kako se teorija primjenjuje u praksi.

“Zahvaljujemo UniCredit banci na izuzetnoj suradnji i doprinosu obrazovanju naših učenika i učenica, te se radujemo nadolazećem posjetu i daljnjim edukativnim aktivnostima”, objavljeno je iz SSŠ.