Split, 7. srpnja – Mladi i talentirani glazbenik David Glibo osvojio je prestižnu nagradu “Žare Batinović” na ovogodišnjem Splitskom festivalu. Ova nagrada, koja se dodjeljuje izvođačima za iznimnu kreativnost, glazbenu izvrsnost i doprinos glazbenoj sceni, potvrđuje Glibin status jednog od najperspektivnijih mladih glazbenika.

Splitski festival, koji okuplja najbolje glazbenike iz Hrvatske i regije, i ove je godine privukao velik broj sudionika i posjetitelja. David Glibo je svojim nastupom oduševio publiku i stručni žiri, čime je zaslužio ovu cijenjenu nagradu. Nagrada “Žare Batinović” nosi ime po legendarnom splitskom glazbeniku i skladatelju koji je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskoj glazbi. Simbolizirajući visoke standarde koje je postavio Batinović, nagrada je dodijeljena Glibi za njegovu originalnost, emociju i tehničku izvedbu.

Ovim priznanjem, David Glibo se pridružio listi renomiranih umjetnika koji su svojim radom obilježili Splitski festival i hrvatsku glazbenu scenu. Njegova nagrada “Žare Batinović” svjedoči o njegovom iznimnom talentu i predanosti glazbi, te obećava svijetlu budućnost u glazbenoj industriji.