Foto: Tomislavcity

Polaganjem vijenaca pred središnjim spomen – obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima u središtu grada danas je počeo program obilježavanja Dana općine Tomislavgrad. Zajedničke vijence su, uz predstavnike općine Tomislavgrad položila izaslanstva Vlade i Skupštine Hercegbosanske županije, predstavnici udruga iz Domovinskoga rata, izaslanstva gradova i općina iz Republike Hrvatske i BiH. Potom je u kinodvorani KIC-a održana i svečana sjednica Općinskoga vijeća.

Podsjećamo, Dan općine Tomislavgrad obilježava u spomen na 8. srpnja 1924. godine kada je u čast tisućite obljetnice krunidbe kralja Tomislava položen kamen temeljac za izgradnju duvanjske bazilike.

I na ovoj posljednjoj svečanoj sjednici Općinskoga vijeća prigodnim riječima obratili su se predsjednik OV-a Ilija Papić, općinski načelnik Ivan Buntić, ministrica Federalnog ministarstva okoliša i turizma Nasiha Pozder, te Ivan Vukadin predsjednik Vlade HBŽ-a. Uz njihove čestitke prikazan je video isječak – aktivnosti i projekata koje je realizirala općina u protekle četiri te kazano da će se se i dalje nastaviti raditi u interesu svih građana i na pitanjima od lokalnoga značaja.

Na ovoj sjednici dodijeljena su i općinska javna priznanja. Za iznimna postignuća za našu općinu u proteklom razdoblju na području zdravstva Medaljon Općine Tomislavgrad dodijeljen je Ani Ljubas, rođenoj 1. studenog 1964. u Hambaru, Roško Polje, magistri sestrinstva, pomoćnici ravnatelja za sestrinstvo i glavnoj medicinskoj sestri u KBC-u Zagreb koja nesebično pomaže svim ljudima, a posebno ljudima iz našega kraja.

Bračnome paru Dragi i Miji Matiću (Mijušiću), iz Borčana, Općina Tomislavgrad, s mjestom prebivališta u njemačkom Freiburgu, za djelovanje i postupke kojim su pridonijeli promicanju, značaju i ugledu Tomislavgrada, svojim humanitarnim, velikodušnim i nesebičnim djelima, dodijeljeno  je javno priznanje – Proglašenje počasnim građanima Općine Tomislavgrad.

Ovomu dodajmo da su na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća predstavnici Družbe Hrvatskoga zmaja (veliki meštar Mislav Grgić) ovom prigodom uručili Povelju načelniku Buntiću u spomen na njihove prethodnike koji su donijeli prvi kamen temeljac i novac za izgradnju spomen tomislavgradske spomen-bazilike.

Foto: Tomislavcity