Reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je selekciju Kazahstana rezultatom 2:0 u izuzetno važnom meču kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Kataru ( Nogometni savez BiH - Anadolu Agency )

U sjedištu Europske nogometne federacije (UEFA) u Nyonu točno u podne održan je ždrijeb parova dodatnih kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine u Njemačkoj.

U ždrijebu je 12 reprezentacija koje nisu uspjele ostvariti plasman na kontinentalnu smotru kroz kvalifikacije, ali su zbog dobrih rezultata u Ligi nacija dobili priliku da ipak budu sudionici Eura.

U dodatnim kvalifikacijama igrat će se tri mini-turnira (A, B i C). Ždrijebom su određeni parovi polufinala kao i domaćini finala, a pobjednici finalnih turnira izborit će nastup na Europskom prvenstvu.

Mini-turnir A:

POLJSKA – ESTONIJA
WALES – FINSKA (pobjednik će biti domaćin finala)

Mini-turnir B:

IZRAEL – ISLAND
BOSNA I HERCEGOVINA – UKRAJINA (pobjednik će biti domaćin finala)

Mini-turnir C:

GRUZIJA – LUKSEMBURG (pobjednik će biti domaćin finala)
GRČKA – KAZAHSTAN

Polufinala se igraju 21. ožujka 2024., a finala čiji će pobjednici izboriti Euro, igraju se 26. ožujka.

Europsko prvenstvo igra se sljedeće godine od 14. lipnja do 14. srpnja u Njemačkoj, a uz domaćine Nijemce, kroz kvalifikacije su nastup izborili branitelj naslova Italija te Francuska, Engleska, Španjolska, Portugal, Belgija, Nizozemska, Turska, Škotska, Danska, Švicarska, Albanija, Austrija, Rumunjska, Mađarska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Češka te Hrvatska.

Ždrijeb skupina Europskog prvenstva bit će održan 2. prosinca u Hamburgu, a moći ćete ga pratiti u izravnom prijenosu na Drugom programu HTV-a.

HRT