Nakon hit pjesme “Sretno sestro” koju je Macao band izbacio 2019. godine, a koja je postala nezaobilazna na vjenčanjima i svadbama kao i radijskim emisijama, članovi ovog popularnog sastava imaju novu pjesmu koja će zasigurno oboriti sve rekorde slušanosti u njihovom Livnu, a posebice u dijaspori.

Tekst naziva „Rodno Livno“ je do nas došao u proljeće 2020. godine. Pjesma opisuje sve ljepote Livna i livanjskog kraja, kao i čovjeka koji je napustio  svoje rodno mjesto, voljenu majku i otišao u “bijeli svijet” te njegovim prkosom, ponosom i željom za povratkom majci i rodnom kraju.

Tekst i glazbu napisao je livanjski autor i glazbenik Tomo Vidović, aranžman potpisuju Damir Parać i Tomislav Maleta – Tona, a pjesma je snimana i mixana u studiju “Parać” u Mostaru 2022. godine.

Tijekom priprema scenarija za spot, došli smo na ideju da glavna uloga u spotu bude ponuđena rođenom livnjaku Zlatku Daliću, izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije. Zlatko je naravno oduševljen i pristao, rekavši: ” Sve za moje Livno”. Dok se u ulozi stare majke pojavljuje Anđa Kasalo – Đeđa, majka našeg pjevača Jakova.

Spot je sniman u produkciji foto studija “Kelava”  pod redateljskom palicom mladog i perspektivnog  livnjaka Tomislava Kelave, a scenarij je osmislio naš Tomislav Maleta – Tona.

Pored već navedenih ljepota Livna, u spotu se pojavljuje i Zlatkovo društvo iz mladih dana i prijatelji Macao banda. Cijeli spot i ambijent su “začinile”  proslavljene livanjske harmonikašice, bivše učenice osnovne glazbene škole “Franjo Serafin Vilhar” u Livnu te članice Gradskog harmonikaškog orkestra: Dora Dolić i Gabrijela Krišto. Kao i mladi tamburaši također članovi OGŠ i GHO: Emanuel Ivančić i Stjepan Križan. Za ulogu ih je pripremao Mladen Jelović, ravnatelj OGŠ.

O novoj pjesi i spotu govorili su ćlanovi Macao banda, frontmen i bubnjar Tomislav Maleta – Tona i pjevač Jakov Kasalo.