HGSS stanica Posušje uspješno je aplicirala na projekt „Edukativno-rekreacijski kompleks Masna Luka“ te je dobila sredstva za uređenje kampa u Masnoj Luci.

Projektom su se obogatili sportski, rekreativni i edukativni sadržaji. Također njime su se omogućili kratki, jednodnevni ili višednevni boravci, edukacija, odmor i rekreacija posjetitelja svih dobnih skupina, prvenstveno obitelji s djecom i djece školskog uzrasta, s područja općine Posušje i šire.

Također, očišćeno je 1350 m2 prostora od šiblja, iskopan je kanal i u njega je postavljeno 32 metra vodovodnih cijevi za dovod pitke vode od izvora do novosagrađene slavine u kamenom zidu. Time je izvorska planinska pitka voda stalno dostupna za sve posjetitelje na području Parka.

Nabavljena je i oprema za zip line i isti je postavljen zajedno s četiri ljuljačke i dvije klackalice te je izgrađena platforma za zipline. Također je postavljena i ploča sa sigurnosnim uputama za korištenje.

Projekt “Via Dinarica” provodi i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini, uz financijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID) i Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).

Posušje.info