Danas je u organizaciji Udruge “Nada” održano predavanje dr. Zorana Vujnovića, doktora medicine, dječje psihijatrije i adolescencije.

Projektom odobrenim udruzi “Nada” od strane Lutrije BiH, a na temu “Prevencija vrsnjačkog nasilja” te savjetodavnog rada s roditeljima, održano je već niz predavanja koja su pomogla roditeljima ove Udruge i njihovoj djeci. Današnje predavanje uslijedilo je nakon zaključka roditelja da je jedno takvo predavanje potrebno tim prije što je većina djece u ovoj Udruzi adolescentske dobi ili na njezinome pragu.

Dr. Vujnović je predavanje započeo jednosatnim predavanjem o razvoju dječjega mozga pa do adolescencije i dalje. U razgovor su se uključili roditelji te mladi stručni kadar kojeg za pohvalu nije nedostajalo. Roditelji su iznosili svoja iskustva i pitanja koja ih muče, a najviše polemike vodilo se oko toga kada je dijetetu potrebno uključiti terapiju, a kada ne. Zanimljiv je osvrt bio na mišljenje psihologa i psihijatra o toj temi.

Sudionici današnjega predavanja suglasni su da je ovakvih susreta potrebno što više, a iz Udruge “Nada” najavljuju skori dolazak i predavanje liječnika dijabetologa budući da dijabetes sve više uzima maha, osobito kod mlađe populacije.

 

Udruga Nada Tomislavgrad