Foto: Ivo Ravlic/ Cropix

Malo je sportskih objekata u Hrvatskoj koji će vas ostaviti bez daha. U Makarskoj je jedan takav jučer otvoren. Nije isključivo sportski, nego je dijelom i kulturno-zabavno-medicinski centar, ali doista izgleda fantastično. Malena Makarska dobila je centar kakav ne postoji nigdje u Hrvatskoj. I kompletan je centar sagradila Tvrtka Apfel, odnosno obitelj Mije Pašalića, piše Jutarnji.hr

– Kada mi je prije tri godine Mijo Pašalić rekao što planira izgraditi, pogledao sam ga u čudu: “Mijo, jesi li ti normalan? Pa takvo što nemaju ni Zagreb ni Split?” Mijo mi je kratko odgovorio: “Ne možemo samo graditi zgrade i apartmane, moramo dati nešto što će donijeti dobro ljudima u Makarskoj i okolici, moramo, ako to možemo, ostaviti nešto iza sebe”. kazao nam je Borislav Vuković, veliki prijatelj obitelji Pašalić.

Novootvoreni Sportsko-kulturni centar Apfel Arena u Makarskoj prostire se na 14 tisuća četvornih metara i kruna je ulaganja u lokalnu zajednicu te više od 100 milijuna kuna vrijedna investicija tvrtke Apfel i obitelji Mije Pašalića. Centar objedinjuje sportske, kulturne, ali i zdravstvene te kongresne sadržaje po koje Makarani više neće morati putovati izvan Makarske.

Tvrtka Apfel bavi se distribucijom u ugostiteljstvu i turizmu te je danas jedan od vodećih poslovnih sustava u Dalmaciji i jedan od najuspješnijih distributera u Hrvatskoj.

Foto: Ivo Ravlic/ Cropix

“Ponosan sam što smo zajedno svih 27 godina, jer znam da čovjek sam u životu ne može ništa napraviti. Velika je stvar za obitelj imati jasnu viziju i misiju u životu i uspjeti ostvariti postavljene poslovne ciljeve, a mi smo, vjerujemo, dobrim dijelom u tome uspjeli. Apfel Arena je vaš i naš zajednički dom u kojemu su svi dobrodošli i želja nam je, u suradnji s gradom Makarskom, hotelijerima i poduzetnicima, udrugama i pojedincima, produžiti turističku sezonu i obogatiti ponudu cijele Makarske rivijere”, istaknuo je na svečanom otvorenju Apfel Arene Mijo Pašalić, vlasnik tvrtke Apfel d.o.o. koji gotovo tri desetljeća potiče kulturni i sportski život u Makarskoj i okolnim mjestima i gradovima, koje su na otvorenju predstavljale delegacije Grada Makarske na čelu s gradonačelnikom Zoranom Paunovićem, Splitsko-dalmatinske županije predvođene dožupanom Antom Šošićem i načelnici općina Makarske rivijere.

Od doprinosa obnovi kuće oštećene potresom u Petrinji do izgradnje 16 stanova za zaposlenike, tvrtka je kontinuirano i aktivno uključena u život lokalnog, ali i stanovništva iz drugih krajeva Hrvatske, brinući o njihovoj dobrobiti. Izgradnja Sportsko-kulturnog centra Apfel Arena, posljednja je u nizu investicija obitelji Pašalić, koja je u dvije godine trajanja izgradnje u cjelokupni projekt društveno odgovornog poslovanja uložila 100 milijuna kuna.

“Od samih početaka nastojimo da Apfel bude snažan stup potpore građanima Makarske rivijere, a ovaj je Centar dokaz naše posvećenosti izgradnji bolje i sadržajnije budućnosti za našu djecu i mlade te cjelokupno lokalno stanovništvo, ali i dokaz ulaganja u razvoj turizma. U Makarskoj ugostitelji i hotelijeri kontinuirano ulažu u kvalitetu svojih usluga, a Centar će brojnim sadržajima izvrsno poduprijeti taj koncept strateškog razvoja. Pored toga, sport je oduvijek bio dio našeg obiteljskog identiteta i sretni smo i ponosni što izgradnjom Centra pružamo priliku za nove pobjede brojnim sportskim klubovima s našeg područja, kao i školama koje nemaju dvorane te različitim udrugama hvalevrijednog djelovanja”, poručio je na svečanom otvorenju centra Matko Pašalić, izvršni direktor Apfela.

Više na portalu Jutarnji.hr