Dobitak od gotovo 600 tisuća eura izvučen u petak u 32. kolu EuroJackpota otišao je u ruke Travničanina Josipa Marjanovića. Iako je rodom iz Travnika u BiH, Marjanović već godinama živi u Vodicama u Republici Hrvatskoj, gdje je i odigrao sretnu kombinaciju brojeva, koja mu je donijela ovaj pozamašan iznos, piše Večernji list BiH.

Glavna vijest u Vodicama

U subotu glavna vijest koja se komentirala u kafićima, trgovinama, na tržnici, na prepunim plažama bila je ona kako je dobitak 32. kola EuroJackpota izvučenog u petak navečer u iznosu od vrtoglavih 4,295.479,70 kuna uplaćen u Vodicama.

Brzo se doznalo da je dobitni listić uplaćen na prodajnom mjestu Tiska u Ulici Ćirila i Metoda 11, u sklopu supermarketa Tommy.

Nakon propitkivanja tko li je sretni dobitnik. Je li možda riječ o nekom od turista, kojih trenutačno u Vodicama ljetuje blizu 25 tisuća, ili pak o nekom stalnom stanovniku ovog turističkog mjesta, pitali su se Vodičani.

Neizvjesnost nije trajala dugo jer se sretni dobitnik pojavio na uplatnom mjestu.

Naime, Vesna Brajković, prodavačica u kiosku Tiska u kojemu je uplaćen dobitni listić, za medije je izjavila kako je Marjanović na uplatno mjesto došao u subotu ujutro čim je otvorila. Odmah iza sedam sati.

Pružio mi je jedan listić i zatražio da provjerim je li dobitni. Nisam ništa slutila, gurnula sam listić u uređaj i na ekranu je pisalo da je listić dobitan, ali da se ne može isplatiti. U trenu sam shvatila kako je dobiven veći iznos, ali nisam znala o kojoj je vrsti dobitka riječ i koliki je iznos. Kad sam mu prenijela da je listić dobitan, ostao je nekako skamenjen, nazvala bih to pozitivnim šokom. Pretpostavljam da je znao koji su brojevi izvučeni i da je osvojio milijunski iznos. Međutim, moj je dojam da je tek tad postao svjestan kako je dobio veliki novac, kada sam mu rekla da je listić dobitan, ispričala je ova prodavačica za Slobodnu Dalmaciju.

Put u Travnik

Inače, Marjanović nije pogodio kompletnu kombinaciju, nego je na EuroJackpotu ostvario takozvani dobitak druge vrste pogodivši na svom listiću svih pet od 50 brojeva iz velikog bubnja i još jedan broj od deset iz manjega bubnja.

Josip Marjanović od kraja 1992. godine živi u Vodicama, kamo se sa svojom širom obitelji doselio iz Travnika pogođenoga ratnim vihorom. Iako već godinama ne živi u Bosni i Hercegovini, jako je vezan uz rodno mjesto gdje se i zaputio odmah po saznanju o ovom velikom dobitku.

Evo mene na putu za Bosnu, idem u svoj rodni Travnik, da se malo odmorim, prve su riječi koje je nakon dobitka novinarima uputio Josip.

A što da vam kažem. Lutriju i raznorazne druge igre na sreću igram cijeli život, otkad znam za sebe. A EuroJackpot uplaćujem otkako je počeo u Hrvatskoj. Ma koliko sam ja tih listića odigrao, a joj, već sam davno trebao dobiti veliki iznos. Evo, ovaj put se napokon potrefilo, a iskreno da vam kažem, ovaj milijunski dobitak i nije me pretjerano uzbudio. Osjećam se sretno i zadovoljno, izustio je u jednom dahu Josip Marjanović.

Naglašava kako na EuroJackpotu uvijek igra nekoliko listića.

Otkrio je i kako svako kolo na svim listićima odigra potpuno različite brojeve u odnosu na prethodno kolo, a nikad istu kombinaciju. Za razliku od većine dobitnika, koji uglavnom ostanu anonimni, Marjanović je sretnu vijest odmah podijelio sa svojim Vodičanima u njegovu omiljenom kafiću Macarena u sklopu trgovačkog centra Tommy.

Nakon kave otišao je u nabavu janjca kako bi velikom feštom zbog dobitka počastio rodbinu i prijatelje.

Podsjetimo, u ovom kolu EuroJackpota izvučeni su brojevi 4, 15, 17, 21, 23 – 6, 7.

jabuka.tv