Prenosimo priču o posebnoj pripremi za maturalnu zabavu dvojice braće blizanaca, Ilije i Ljudevita Topčića, maturanata Srednje strukovne škole Tomislavgrad. Jedan završava za kuhara a drugi za fizioterapeuta. Obojica su odlični učenici, a jedan je učenik generacije.

Ponosni otac snimio ih je u okruženju u kojem su odrastali i na taj način im poželio puno uspjeha u daljnjem životu i radu. Pitali smo ga što njih dvojica namjeravaju nakon završetka škole, a otac kaže najprije u Njemačku, raditi, naučiti jezik, pa u Njemačkoj nastaviti školovanje. Kaže, za školovanje ovdje treba “vrića para” i “partijska knjižica” a deficitarni su i s jednim i s drugim. Kaže, primjer je i njegova starija kćer koja je ovdje završila tri razreda trgovačke škole, otišla u Njemačku, naučila jezik i sada uspješno nastavila školovanje i studiranje. Kod Švabe nema partijske – samo budi normalan i marljivi i uspjeh je zagarantiran, ističe otac.

 

Iliji i Ljudevitu želimo puno uspjeha u daljnjem školovanju i radu, te želimo da pronađu najbolje mjesto gdje će ostvariti svoje snove!

Tomislavcity