Večeras je u našoj kino dvorani u organizaciji KIC-a, DHKHB, i HKUD Crvenice održana manifestacija II. dani Petra Miloša, čovjeka koji je kao pisac i novinar duvanjski govor zapisao tako temeljito da će naš govor zauvijek ostati zapisan u hrvatskoj i svjetskoj povijesti, prenosi KIC Tomislavgrad.

Prvu nagradu osvojio je Tomislav Majić, drugu Marina Alerić Bebić, dok je treću nagradu osvojio Tomislav Žigmanov – inače predstavnik Hrvata u Vladi Republike Srbije i Ministar za ljudska i manjinska prava u istoj Vladi.

Ispred pokrovitelja Općine Tomislavgrad obratio se Ante Bokanović, a veliki prijatelj Petra Miloša, Ljubo Kovač, na zanimljiv način nam je dočarao svoje prijateljstvo s njim.

Genijalci na ”daskama što život znače” polaznici Škole mjuzikla i glume uspjeli su još jednom publiku nasmijati, ovaj put kroz skečeve iz Petrove komedije Astanko.

Publici se također obratio predsjednik DHKHB Ivan Baković i predsjednik prosudbenog povjerenstva DHKHB Ivan Sivrić, kao i autori nagrađenih priča.

Nagrade su dodijelili predsjednik Vlade HBŽ Ivan Vukadin, predsjednik DHKHB Ivan Baković i ravnateljica KIC-a Danijela Papić.

Sve pristigle priče bit će obavljene u časopisu Osvit i na našim portalima.

Uz prigodne riječi Mije Tokića ispisane na grobu Petra Miloša ”Kada ode čovjek, ostane priča i ime, i čovjek živi…” zahvaljujemo svima koji su svoje priče slali iz različitih država čime je ova manifestacija međunarodnog karaktera, također zahvaljujemo obitelji pokojnog Petra Miloša, Općini Tomislavgrad, DHKHB, HKUD Crvenice, i Fondaciji za bibliotečke djelatnosti iz Sarajeva.

Više fotografija pogledajte na KIC Tomislavgrad.