Tomislavgradski klub Enduro Gaas protekloga vikenda bio je domaćin četvrte međunarodne extreme enduro utrke King’s path (Kraljev put) koja je održana na brdskim stazama oko Kologaja i Vučipolja.

Zbog kiše i loših vremenskih uvjeta sve tri planirane utrke morale su bile skraćene, no to nije spriječilo 80-ak trkača iz BiH, Hrvatske, Austrije, Njemačke i Slovenije da dođu u naš kraj.

-Svi vozači iskusili su surovost planinskoga kraja, a obilna kiša praćena olujnim vjetrom, u nedjelju nam nije dopuštala da prođemo zadane trase puta. Vjetar je nosio sve pred sobom, a kiša i magla vidljivost su smanjile na metar, dva – kazali su organizatori, koji su se za ovu međunarodnu utrku pripremali više mjeseci. Ipak, nisu nezadovoljni, kao ni sudionici utrka za koje imaju samo riječi zahvalnosti.

U svojim kategorijama najuspješniji su bili Matija Zec iz Hrvatske, Kilian Zierer iz Austrije te Mirjan Rabar iz Hrvatske. Sva trojica natjecala su se u prvoj i ujedno najzahtjevnijoj pro kategoriji.

Od sudionika iz BiH, najbolje vrijeme imali su Mostarci, članovi MX kluba Mostar: Darko Raič, Kristijan Čilić i Martin Šego.

U poretku nacija prvo mjesto izborila je Hrvatska, drugo Austrija, a treće mjesto Bosna i Hercegovina.

Organizatori ovom prigodom zahvaljuju svim sudionicima, sponzorima i pokroviteljima utrke.

Ovomu dodajmo da Enduro klub “Gass” iz Tomislavgrada službeno djeluje već tri godine. Trenutno imaj 30-ak članova. Riječ je uglavnom o mladićima iz duvanjskoga kraja, među njima je i desetak naših sumještana koji su na privremenome radu u inozemstvu.

Tomislavcity

Foto/Video: Enduro klub “Gaas” Tomislavgrad

Finish PRO line…@Damnjan Damnjanović

Objavljuje King's Path Enduro Race Tomislavgrad u Ponedjeljak, 29. srpnja 2019.