Foto: Stjepan Madunic/Tomislavcity

Pripreme za gledanje prve utakmice koju Hrvatska igra u sklopu EURO 2024 u Njemačkoj u punom su jeku. Za one koji će utakmicu gledati u Njemačkoj, odnosno Berlinu, Hrvatski nogometni savez je na svojim službenim stranicama objavio detaljne upute. 

Pozvao je sve navijače da dođu u subotu u 12:00 na okupljanje navijača u Breitscheidplatzu gdje će imati dostupnu hranu, piće, glazbu i zabavu. 

Naime, Breitscheidplatz se nalazi na 8 kilometara udaljenosti od Olimpijskog stadiona, a najjednostavniji način za dolazak hrvatskih navijača na stadion je podzemna željeznica (izravna linija U2, Zoologischer Garten -> Olympiastadion), a moguće je na stadion doći i S-Bahnom. 

Navijačima koji imaju ulaznice organizatori EURO 2024 preporučuju polazak prema stadionu najkasnije u 14:00 sati. 

Hrvatski nogometni savez poziva sve hrvatske navijače koji nemaju ulaznicu da ne kreću prema stadionu jer je stadion udaljen od centra, a u okruženju stadiona nema pozicija za gledanje utakmice. 

Stoga se navijačima bez ulaznice preporučuje da nakon odlaska s Breitscheidplatza utakmicu gledaju u fan zoni kod Brandenburških vrata

Ne sumnjamo da će atmosfera biti jednako dobra kako na stadionu tako i izvan njega, a vjerujemo i u svim drugim mjestima gdje će hrvatski navijači pratiti utakmicu. 

Svi putevi vode u Berlin

Mnogi navijači iz našeg kraja, koji su imali sreću da su uspjeli kupiti ulaznice, već su se lagano uputili prema Berlinu. Također, na put će uskoro krenuti ili su već krenuli i brojni Hrvati koji žive u inozemstvu. 

S našeg prostora najčešće se ide automobilom, autobusom ili pak avionom, a navijači koji žive diljem Njemačke i Austrije navode i opciju vlaka kao praktičan način dolaska do odredišta. 

Svi s kojima smo razgovarali istaknuli su veliku radost i optimizam ususret utakmici, a prognoze kažu kako se na samom stadionu očekuje čak 50 tisuća naših navijača, dok se u Berlinu govori o impresivnoj brojci od sto tisuća.

Tomislavcity