Ove godine održat će se Biskupska sinoda posvećena mladima.

Jučer je u Mostaru održan susret postulanata Franjevačke provincije Bosne Srebrene i Hercegovačke franjevačke provincije na temu „Braća i manji prema mladima“.

Obje Provincije imaju po pet postulanta. Članovi Hercegovačke franjevačke provincije su: Robert Cvitanović iz Mostara, Slaven Dodig iz Zagreba, David Slišković iz Širokog Brijega, Antonio Petric iz Posušja i Josip Stanić iz Tomislavgrada. Odgojitelj je fra Iko Skoko. Postulanti Bosne Srebrene su: Matej Juričević iz Uskoplja, Spomenko Hričak iz Banja Luke, Tomislav Vidović iz Bugojna, Tonči Šarić iz Livna i Dario Laštro iz Busovače. Odgojitelj je fra Josip Mrnjavac.

Radni dio susreta bio je u Franjevačkome samostanu sv. Peta i Pavla u Mostaru. Nakon upoznavanja odgojitelji su predstavili postulantima smjernice Reda za razdoblje 2018. – 2019.

Ove godine OFM će imati Plenarno vijeće Reda pod naslovom „Osluškivati, razlučiti, izlaziti…“ Također, ove godine održat će se Biskupska sinoda posvećena mladima. Nakon razgovora u grupama održane je plenum na kojem su zapisničari iznijeli razmišljanja na temu promjena u društvu, Crkvi i Redu, te kako danas živjeti jednostavni stil franjevačkog života i govoriti mladima ljudima o Evanđelju.

U duhovnom dijelu programa postulanti su sudjelovali u večernjem molitvenom u Međugorju.

Postulatura u Mostaru