Ravnatelj Srednje strukovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića Saša Grabovac, danas je u Splitu potpisao važan Sporazum o suradnji s Mediteranskim institutom za istraživanje života (MedILS) čiji je osnivač i znanstveni direktor prof. dr. sc. Miroslav Radman, a v.d. ravnatelja Jelena Ružić.

Institut je usmjeren u prvom redu na razvoj originalnih, multidisciplinarnih istraživanja na području biologije starenja i bolesti povezanih sa starenjem, a njegov glavni cilj je obrazovanje posebne generacije mladih znanstvenika: kreativnih, multidisciplinarnih profesionalaca naviknutih da „razmišljaju o nezamislivom” i da eksperimentiraju u skladu s tim.

U svrhu ostvarenja toga cilja, MedILS, već deset godina, provodi brojne projekte popularizacije znanosti usmjerene prema učenicima i studentima, uz partnerstvo s udrugom Ljetna tvornica znanosti.

Strukovna škola iz Livna, potpisanim Sporazumom, otvara još jedna vrata svojim učenicima i djelatnicima koji žele, kroz zanimljive i moderne projekte, napredovati u učenju i biti dio neke bolje budućnosti.

SSŠ SSK