Foto: SD "Mijatovi dvori"

Za razliku od prethodnih godina kada su pripreme za našu ekspediciju mogle krenuti tjedan dana prije same ekspedicije, ove godine pripreme su malo drugačije.

Ovogodišnja ekspedicija biti će pravi izazov i poslastica za sve speleologe koji budu sudjelovali na ekspediciji, jer po prvi puta organizira se jedan ovakav događaj na dosad netaknutom dijelu planine Čvrsnice, a na kojem se nalaze brojni speleološki objekti.

Poseban izazov biti će i organizacija ekspedicije za naše društvo.

Najbliži i “najlakši” put do Isturenog kampa “Srce Čvrsnice” je sa vrha Pločno, te na taj način ima 4,5km hoda i 110m uspona.

Planinarskim stazama iz Masne luke i Borićevca ima preko 8km hoda i 700m uspona.

Ovi podaci govore kako se radi o jakom velikom izazovu u organizaciji ekspedicije za naše društvo, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da u Isturenom kampu postoji tek povremeni izvor pitke vode za koji nismo siguran da će nas čekati za mjesec dana.

Šesteročlana ekipa u jučerašnjem “izletu” označila je oko kilometar staze do Isturenog kampa, a s prosjekom od cca 20kg na leđima u kamp dopremila je i dio teške speleološke opreme. A to je samo dio stvari koje su zamišljene da dođu do kampa.

Stoga nam je potrebna i vaša pomoć.

Ukoliko budete planinarili na vrh Pločno u povratku nazad se možete javiti vojnicima u objektu na vrhu, te preuzeti bidon od 5L vode (ili dva), te ga u povratku ostaviti kod table na raskrsnici (Masna Luka – Pločno – Vilinac (KAMP).

Vama lagan zadatak, a nama ogromna usluga. HVALA.

LINK ZA PRIJAVE NA EKSPEDICIJU (DO 14.08.)

https://forms.gle/aqLKgVRdKRA5dpTy7

SD Mijatovi dvori/ Tomislavcity