Već drugu godinu zaredom u Prisoju se u predbožićno vrijeme održi božićno sijelo uz kulturno-zabavni program.Tako je bilo i ovoga 23. prosinca.

KUD Bužan i Zbor mladih i djece Ancora upriličili su nam lijepi susret. Oni su pod vodstvom gospođe Anđe Ćurić i predsjednika Društva Jozom Ivančićem – Šekijem, uvježbanim igranjem starih kola, ali i moderne ritmike razveselili naša srca. Pjevanjem gange i bećarca ostavili su vrlo pozitivne dojmove na publiku.

Zbor djece i mladih Ancora, pod vodstvom Antonije Ivančić, u pratnji s klapom muških glasova vrhunski su otpjevali Tihu noć i U susret Božiću.

Ovom prigodom prisjetili su se i nekih davnih vremena sa sijela – udvaranja mladića djevojkama čime su nas vratili u naše starine. Sve nazočne pozdravio je prisojački župnik don Ivan Bebek koji je podržao ustrajnost u ovakvim susretima sa željom da uistinu postanu tradicijom.

U sklopu igrokaza Vjenčanja i poziva na svadbu, svi gledatelji i posjetitelji dobili su kuverte u koji su mogli ostaviti svoje priloge koji će biti namijenjeni u humanitarne svrhe.

Bogu hvala, Prisojani su se večeras okupili u značajnome broju. Za ovu prigodu razveselio ih je dolazak i župljana iz drugih župa kao i fra Gabrijel Mioč, urednik Naših ognjišta. Učinili su lijepu gestu – pomogli drugima.

Domaćini – KUD Bužan i Zbor Ancora čestitali su nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane svim ljudima dobre volje, a osobito Bužanima u domovini i iseljeništvu.

don Ivan Bebek/Tomislavcity

Foto: Jerko Kutleša