Golemo zlo velikog ruskog naroda sručilo se na manji ukrajinski narod. Kafka je govorio: “Nitko nijer kriv, a svi smo odgovorni.”

Piše: Ante Matić

Na ovoj zemlji postoje dobre i loše stvari, dobra i zla živa bića, pa tako postoje dobri i zli ljudi, dobre i loše obitelji i dobri i loši narodi. Iz loših naroda rođeni su veliki povijesni zločinci. Pokažite mi narod koji je svoga zločinca zaustavio u startu i spriječio da ne čini zločinstva drugom narodu. Makedonci su pristali na Aleksandra, Mongoli na Džingiskana, Rimljani na Nerona, Francuzi na Napoleona, Talijani na Musolinija, Nijemci na Hitlera, Azijati na Pol Pota i Maoa, Afrikani na Idi Amina, Rusi na Lenjina, Staljina i Putina… Sapienti sat!

Nije dosta i nije to sve. Svako vojska je iz naroda i narodna je i narod je po sebi. Ta i takva vojska ubija u ime naroda i za narod. Kad će doći vrijeme da odgovaraju neki narodi narodima kojima su činila zla? Postoje mirni i krvoločni narodi. Kad će doći vrijeme dobrih i mirnih naroda? Kad to vrijeme dođe, onda će doći vrijeme blagog naroda; doći će vrijeme blagih naroda.

Osvajači i napadači gubitnici su u vremenu i povijesti. I svi su napadači, osvajači i zločinci bili mali rastom. Znameniti osvajači: Aleksandar Veliki, Cezar, Džingiskan, Sultan, Napoleon, Hitler, Mussolini, Lenjin, Staljin, Putin…i što je čudno, svi ti osvajači, okupatori, povijesni zločinci, monstrumi, bili su fizički mali rastom.

Je li Putin loš čovjek? Istina, mali je rastom! Pogledajte tog Putina dok ide hodnikom prema onom svom “moćnom stolu”, kako se bahato i usiljeno gega taj, mogli bi smo reći veliki zločinac i mali čovjek – moralna nula. Slično se bahatio, gegao talijanski čovječuljak Mussolini. Nema osvajača i napadača da je rastom visok. Izuzetak je Petar Veliki, kao što je izuzetak ratni zločinac Putin! Po čemu je izuzetak, prokužite sami. Neću dalje za vas misliti!

Svaki napadač je nemoralan i motiv njegova napada (agresije) izgleda banalan kad ga on objašnjava. Čuli ste kako taj ruski zločinac objašnjava zašto ide u napad na patnički ukrajinski narod i njegovu državu, pa izmišlja kako su na vlasti u Ukrajini neki narkomani, nekakvi nacisti, fašisti, pa kako oni nisu narod; kako Ukrajina po Putinovu suludu mišljenju, nije država, ne postoji, niti je ikad postojala. Mislim da većina Rusa tako misli! On negira sve što je ukrajinsko, pa čak negira postojanje ukrajinskog naroda. Kakav je to narod iz kojeg je na svijet došao takav neuspio primjerak ljudske vrste? Tvrdim, Putin je neuspjeli primjerak ljudske, ruske vrste. Teško narodu iz kojeg je na svijet došao takav monstrum, koji je spreman učiniti nezamisliva zlodjela drugom narodu u ime svoga naroda i neke ideologije, koja je nastala u tom narodu.

Dakle, ruski moralni čovječuljak niječe postojanja jednog naroda; velikog i mnogobrojnog naroda koji broji više od 50 milijuna ljudskih bića na ovom našemu planetu. U Ukrajini ih živi 42 milijuna i desetak milijuna po svijetu. Ukrajinci su među 15 najbrojnijih naroda na planetu. Prije devet vjekova Kijev je bio jedna od evropskih metropola, a Moskva je bila neko zabačeno selo, neka ruska selendra, ruska vukojebina, koja je vremenom silno narasla u svemu, ponajviše u zlu. Ljudi moji, iz Rusije krenula je oktobarska revolucija, u kojoj su stradali milijuni ljudi; iz te Rusije i tog naroda krenulo je veliko zlo komunizma, lenjinizma, staljinizma, boljševizma…taj narod morao bi proći moralnu katarzu. Jer, ako se to ne dogodi, taj će narod izazvati i pokrenuti treći svjetski rat, a to znači uništenje naše civilizacije. Sreća je što napadač i zavojevač uvijek i svagdje gubi u vremenu i povijesti. Svaki veliki i moćni osvač u biti je gubitnik. Putin nema šanse dobiti ovaj rat, a što mislite zašto, pa zato što se digao jedan narod, čitav jedan narod i hoće biti slobodan, svoj na svojemu. Nemoguće je pobiit čitav jedan narod. Pokušao je to Austrijanac Hitler. Znano je kako je završio. Kad god to učini neki narod, postaje slobodan. To su Hrvati učinili 1991. godine. To sada čini ukrajinski narod, ove 2023. godine. Nema te sile koja će zaustaviti ukrajinski narod na putu do slobode.

Ruski silnik i zločinac svom silnom silom napada na ukrajinski narod i njegova prirodna i stečena vremenom bogatstva. Neki pojedinci i neki narodi hoće tuđe, hoće živjeti na tuđi račun. Ukrajina je bogata rudama i velika je žitnica. Poznata je nadaleko ukrajinska pšenica. Hoće Rusi jesti ukrajinski kruh. Sve se svodi na to, da neki veći, brojniji i moćniji stalno pokušavaju pokoriti malobrojnije, manje i slabije i živjeti na njihov račun, od njihovih prirodnih bogatstava i djela njihovih ruku. Bože pomozi ukrajinskom puku u ovoj golemoj nevolji, u ovom strašnom zlu koje se sručilo na ukrajinski narod iz goleme, moćne, ortodoksne i boljševičke Rusije.

Na kraju, ne biste vjerovali što mene silno muči da sam sebi objasnim, a to je: zašto veliki i moćni narodi, kao što je ruski narod, koji ima svega prirodnog u izobilju, napada i hoće uništiti manji i slabiji od njega. Nisam prorok, ali vam govorim – Putin ne može dobit ovaj rat. Digao se na noge čitav jedan narod i hoće biti slobodan i svoj na svojemu. Nema te sile na ovome planetu koja može zaustaviti ukrajinski narod na krvavom putu do slobode i samostalnosti.

Slava Ukrajini!

 

 


Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima osobni su stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Tomislavcity.com.