Ponedjeljak, 6. 3. 2023. godine bit će upamćen kao dan kada je biskup Petar Palić, po prvi put, učinio pastoralni obilazak župe i crkve Uzensenja Blažene Djevice Marije u Seonici, piše omolje.com.

Propisom što ga propisuje Zakonik Kanonskog prava, biskup Petar Palić pregledao je matice, crkvene račune te obišao cijelu župu i susreo se s mnogim vjernim pukom uvidjevši duhovnu snagu župe.

Obilazak župe započeo je posjetom najstarijem groblju Radoševina te filijalne crkve u Mesihovini posvećene svetom Petru i Pavlu. Također, u pratnji župnika fra Sretana Čurčića obišao je Studenu i pogledao znameniti biskupov kamen. U povratku je posjetio pučku školu u Crvenicama te razgovora s pučkoškolcima kojima je nakon fotografiranja uručio prigodne poklone.

U popodnevnim satima, biskup Petar Palić, sastao se s prvopričesnicima i njihovim roditeljima, Framašima, župnim zborovima i sa članovima ekonomsko vijeća. Biskup je na prigodnim sastancima svim sudionicima uputio riječi ohrabrenja da ustraju na duhovnom putu jačanja vjere u Isusa Krista. “Koliko ste vi duhovno jaki toliko je jaka crkva koja počiva na vama”, poručio je biskup Petar.

U prepunoj  crkvi UBDM u Seonici biskup je služio svetu misu uz koncelebraciju fra Sretana Čurčića, za nakane župne zajednice. U nadahnutoj prigodnoj propovijed uputio je riječi ohrabrenja i pozvao župljane da nastave jačati vjeru i duhovno potpomagati i promicati Crkvu. Zahvalio se župniku fra Sretanu na gostoprimstvu i prijemu „otvorenih vrata i velikog srca“ kao i svima vjernicima s kojim se sastao i razgovarao.

Na kraju Svete mise župnik fra Sretan se u ime cijele župne zajednice i u svoje ime, zahvalio se biskupu na njegovom prvoj pastirskoj posjeti i svemu što čini i što će činiti za Crkvu.

Ocu biskupu upućujemo iskrene riječi zahvale i želimo mu zdravlje i dug pastirski život da plodonosno vodi našu biskupiju i Crkvu, bit će ovo radosno sjećanje župe Seonice na prelijepi susret s biskupom, navodi portal omolje.com.

Tekst i foto: omolje.com