“Kako si lipa Šujico moja…” stihovi su iz istoimene pjesme Ante Anteka Brajke, a ujedno i riječi kojima je sinoć započeo božićni koncert u crkvi svetoga Ante Padovanskog u Šujici.

Koncert „Božić u Šujici ’23“ je održan kao uspomena na pok. fra Ljudevita Lastu, nekadašnjeg šujičkoj župnika koji je u tom mjestu služio narodu punih deset godina, te kako je u svom govoru kazala voditeljica programa Iva Brajko, u Šujicu zaista donio proljeće.

Brojnim okupljenima dobrodošlicu je poželio i sadašnji župnik fra Anthony Burnside, a zatim su šujički gosti i domaćini započeli s izvođenjem najljepših hrvatskih božićnih pjesama.

Organizator koncerta je HKUD Sveti Jeronim Šujica koje djeluje pod geslom Johanna Sebastiana Bacha “Sve na slavu Božju”, a osim njih nastupili su Dječji zbor šujičke župe pod vodstvom Ivane Pašalić, Bratovština sv. Stjepana, HKUD fra Didak Buntić, klapa sveti Mihovil, E.S. Čuvarice, Anica i Lucija Ivić, Rebeka Barišić, Karla Radoš i Marijan Mile Radoš, Agata Perković, Anđa Barišić i Ante Brajko Antek. 

Ružica Klišanin/ Tomislavcity