Reprezentacija navijača Hrvatske / Foto: Fenix (SIM)

Momčad navijača reprezentacije Albanije pobjednik je tradicionalnog Europskog navijačkog prvenstva koje je u organizaciji Njemačkog nogometnog saveza i UEFA-e u odigrano u petak, 21. lipnja, u kampusu DFB-a u Frankfurtu.

U finalnoj utakmici, momčad Albanije je pobijedila domaćina Njemačku s 3:0. Hrvatska navijačka momčad je zauzela 5. mjesto nakon 2:0 pobjede nad Italijom, prenosi Fenix-magazin.de.

U prvom dijelu turnira Hrvatska je upisala 6:0 protiv Švicarske, a sa po 1:0 izgubila najprije od Škotske te od Njemačke. U obje te utakmice hrvatska momčad je bila bolja, ali je u obje utakmice primila zgoditak koji je bio jedini upućen na hrvatska vrata. Na turniru je nastupilo osam momčadi: Njemačka, Škotska, Hrvatska, Švicarska, Albanija, Ukrajina, Italija i Engleska.

Sastav navijačke reprezentacije Hrvatske bio je sastavljen od polovice igrača iz iseljeništva, većinom iz Frankfurta, dok su drugu polovicu činili igrači iz Hrvatske.

Evo i sastava Hrvatske: Ante Bokšić, Daniel Štavlić, Elias Cvrlje, Marco Nauber, Mario Čančar, Mario Pavelić, Marko Mađar, Franjo Radman, Nikola Brnić, Stipe Duvnjak, Vini Glavan i Lukas Husnjak. Najbolji strijelac u redovima Hrvatske bio je Stipe Duvnjak iz Frankfurta.

Igrače Hrvatske je kao trener vodio Slavko Husnjak, pomoćnik trenera bio je Jure Glavan, fizioterapeut Dinko Mićević i tehniko momčadi Nikola Ravnjak.

Iako se radilo o nogometnom turniru navijača reprezentacija koje nastupaju na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, u fokusu turnira bilo je druženje i zabava navijača u skladu s geslom turnira “Ujedinjeni nogometom”.

Valja istaknuti kako se Fan-turnir različitih navijačkih nacija tradicionalno, od 2010. godine održava tijekom svakog Europskog i Svjetskog nogometnog prvenstva.