Beč je danas vrlo bitna sportska destinacija za sve hrvatske navijače.

Ali sinoć je, također u Beču, napravljen vrlo lijep sportski uvod. Naime, svi Duvnjaci koji vole borilačke sportove pratili su prvi nastup našega Duvnjaka, Jure Juriča koji je u prepunoj dvorani Hallmann Dome svladao Švicarca Yanis Raucha koji iza sebe ima niz borbi i pobjeda u kategoriji do 88 kg po MMA verziji. Borba je završena nokautom u prvoj rundi.

Jure Jurič počeo se aktivno baviti ovim borilačkim sportom prije 4 godine. Trenirao je u klubu GYM 23 pa je nakon nekog vremena prešao u FOX GYM Vienna. Jure jako voli ovaj sport u koji ga fascinira od malih nogu i gdje želi i može pokazati svoju tjelesnu spremnost i superiornost.

– Sada, nakon ove moje prve borbe želim nastaviti još napornije trenirati i spremati se za nove pobjede. Iduću borbu imam za 5. nedjelja u Grazu. Pozivam sve svoje navijače i simpatizere da dođu i u Graz navijati za mene i pružiti mi potporu. Pozdravljam i sve moje navijače u Tomislavgradu koji mi je uvijek u srcu. Želio bih ga proslaviti svojim pobjedama i uspjesima – govori Jure za Tomislavcity.

Jure je rođen u Beču 1997. godine od oca Joze (Đođe) i Marice Jurič iz Kuka kraj Tomislavgrada. Jako je vezan za Kuk i Tomislavgrad i rado ih posjećuje. Nadamo se da su djed i baka također ponosni na unuka, posebno did Jure čije ime i nosi.

Tomislavcity
Foto i video: Jure Jurič