Foto: Marijan Đikić Manje/Facebook

Dženad Džino objavio je na svome Youtube kanalu priču o ostacima engleskog zrakoplova iz II. svjetskog rata na Čvrsnici. U videu navodi da mu je lokaciju otkrio čovjek iz Tomislavgrada i da je s njim trebao ići u istraživanje, ali da nije mogao čekati i da je krenuo sam.

U videoprilogu je Džino rekao sljedeće:

“Desio se slučajan susret mene i jednog mog prijatelja iz Tomislavgrada gdje smo 4-5 dana zajedno boravili po planini. Kako je pokrenuta ova tema on je rekao da on poznaje čovjeka koji zna gdje se nalazi jedan od dijelova. Taj čovjek mi je dao približnu lokaciju gdje se nalazi avion. Pokušali smo se dogovoriti da idemo zajedno ali sam odlučio da pokušam naći djelić aviona odmah dan poslije razgovora.

Kada je vidio Džinin videoprilog, Marijan Manje Đikić oglasio se na svome Facebook profilu navodeći kako je još 2019. godine pronašao ostatke zrakoplova i na Facebooku objavio slike ostataka olupine. Naveo je i sljedeće:

“Ima 4 godine ja znam za tu lokaciju, imam fotke i nikom nisam odao lokaciju. To sam prijavio u britansku ambasadu. On (Dženan Džino) je prvi kome sam dao lokaciju i dogovor je bio da idemo zajedno. On je odmah otišao bez mene i tu je problem.”

Ovdje možete pogledati i fotografije koje je Marijan Đikić objavio 2019. godine.

 

 

Na Čvrsnici pronađeni ostaci engleskog zrakoplova koji je pao 1944. godine