Stotinu deset učenika i profesora tomislavgradske Srednje strukovne škole jučer su posjetili Mostar gdje su u kazalištu Mala scena pogledali predstavu Preobražaj Franza Kafke.

Riječ je o kazališnoj prilagodbi pripovijetke Preobražaj koja je inače dio obvezne školske lektire naših srednjoškolaca.

O Kafkinom Preobražaju napisano je bezbroj studija i analiza, kao i stotine scenskih adaptacija i filmova, a sam narativni obrazac inspirirao je i mnoge redatelje. Spomenuta  prilagodba Kafkinog Preobražaja u režiji Segora Hadžagića prvi put se prikazuje na BH sceni, uronjena je u suvremenu stvarnost BiH, koja je gledatelju itekako poznata i bliska. Stoga ne čudi da su ovu predstavu i duvanjski strukovnjaci odgledali s velikim zanimanjem.

Suradnja duvanjske SSŠ s mostarskom Malom scenom traje već 11 godina, a strukovnjaci dva puta tijekom školske godine u okviru nastavnoga plana i programa posjećuju mostarsko kazalište. Tako je do sada više od 2000 učenika ove škole imalo prigodu pogledati neku od predstava iz programa Male scene.

U ovoj školi doznajemo također da će sutra učenici ekonomske struke u okviru praktične nastave posjetiti mostarski Gospodarski sajam.

 

RTG/Tomislavcity

Foto: Srednja strukovna škola Tomislavgrad