U Osnovnoj školi “Fra Lovro Karaula” u Livnu jučer je završena prva državna Vjeronaučna olimpijada s temom”Kršćani na putu dijaloga”. Organizator ovoga natjecanja, koje se održalo na više razina: školskoj, županijskoj, međužupanijskoj i konačno danas na državnoj, bio je Katehetski ured Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Od ukupno 94 ekipe najuspješnijih 18 imalo je pravo sudjelovati na završnom okršaju znanja iz vjeronauka, a svoje mjesto među njima odvažno su izborile i učenice Osnovne škole Ivana Mažuranića iz Tomislavgrada. Naime, Nikolina DžankićLeona KrižanacLara Ivančić i Martina Šteko sa svojom mentoricom, vjeroučiteljicom Majom Mioč potvrdile su svoje mjesto među najboljim ekipama u poznavanju vjeronauka na državnoj razini.

– Osvojile smo osmo mjesto u ukupnome poretku što je zbilja odlično budući da moje cure, pored zahtjevnih priprema za olimpijadu, ni trenutak nisu zapustile nastavu iz ostalih predmeta. Riječ je o učenicama osmoga i devetoga razreda osnovne škole koje su još jučer radile ispite znanja iz drugih predmeta u svojoj školi, a pri tom su dale sve od sebe da svoj grad i svoju školu ovdje u Livnu predstave u najboljem svjetlu. Iskreno sam ponosna na njih – kazala je za Tomislavcity njihova vjeroučiteljica Maja.

Svakako treba naglasiti da je najbolje znanje pokazala ekipa iz Bugojna, drugo mjesto osvojili su mladi iz Čitluka dok su trećeplasirani Sovići – Grude.

Našim curama iskrene čestitke na sudjelovanju, što je uspjeh sam po sebi, a treba primjetiti kako ni rezultat koji su ostvarile uopće nije zanemariv.

 

Ivana Ćurić/Tomislavcity