Foto: Kupreški radio

U organizaciji Hrvatskog doma Kupres i općine Kupres sinoć, 1. srpnja 2023. godine u Hrvatskom domu u Kupresu održan je peti po redu etno festival “Moj Ivane 2023”. Etno festival je prigodnim riječima otvorio načelnik općine Kupres gospodin Zdravko Mioč.

Sve prisutne je srdačno pozdravila i Gordana Nakić, ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

Nastupili su izvođači s područja BiH i Republike Hrvatske. Sa svojim pjesmama i igrama u dvorani Hrvatskog doma, nastupili su ženska vokalna skupina “Ivančice” iz Kupresa, Tamburaški orkestar Mostar “Esminger”, KUD Kralj Tomislav – Tolisa, HKUD ” Seljačka sloga ” Trebižat – Čapljina, HKUD “Fra Jozo Križić” iz Roškog Polja, Klapa „Sveti Jeronim“ i KUD Župa Bagalović iz Krvavca.

Etno festival osmišljen je s ciljem njegovanja, reproduciranja i suvremene interpretacije tradicijske glazbe kao neizostavnog dijela kulturnog identiteta zajednice. Radi se o festivalu koji prezentira kulturnu raznolikost putem etno glazbenog izričaja. Suvremenom reinterpretacijom tradicionalnih napjeva s područja regije i šire čuva se vrijedna nematerijalna baština koja se afirmira kao iznimna vrijednost. Ciljanim odabirom izvođača festival doprinosi kulturnoj razmjeni i integraciji, promičući solidarnost, razumijevanje i prihvaćanje drugih i drugačijih kulturnih vrijednosti i tradicija, javlja Kupreški radio.

Fotogaleriju s festivala možete pogledati ovdje.