Foto: Tomislavcity

12. kolo Duvanjske trkačke lige privuklo je više od trideset sudionika.

Džemal Bukvić i Josipa Baković pobjendici su na dugoj stazi, a Drago Jurič – Paka i Ivana Ćavar na kratkoj stazi.

Dvanaesto, a ujedno i posljednje kolo proljetnoga ciklusa održali smo u gaju sa startom kod Šumarske kuće. Iako je vrijeme iznimno toplo, a temperatura i u 18:00 prilično visoka na startu se pojavilo više od trideset sudionika zainteresiranih za istrčati jednu od dvije staze: dugu – 7 km i kratku – 3,8 km. Olakšavajuća je okolnost što šuma stvara hlad i daje potrebnu svježinu, tako da je uistinu bilo milina trčati. Zarasli putići samo su predstavljali veći izazov.

Foto: Tomislavcity

Kratka staza imala je deset sudionika, po spolu ravnopravno rapoređenih – 5:5. U muškoj konkurenciji do svoje prve ovosezonske pobjede došao je Drago Jurič – Paka s vremenom 22,10. Drugi je bio Roko Stanić koji je do cilja došao za 26,08, a treći je bio Ivan Grgić – 26,14. Bravo momci!

Poredak kod žena bio je u znaku prezimena Ćavar. Prva je do cilja došla Ivana Ćavar za 30,34. Druga je bila njezina godinu dana starija imenjakinja i prezimenjakinja
Ivana Ćavar s vremenom 31,17, a treće mjesto pripalo je Vesni Ćavar i vremenu 31,18. Bravo cure!

U muškoj konkurenciji, na dugoj stazi do svoje jedanaeste ovosezonske pobjede u isto toliko nastupa došao je Džemal Bukvić s vremenom 31,58. Drugi je bio
Josip Martinović, koji je do cilja došao za 33,25, a treće mjesto pripalo je Vinku Sliški čiji rezultat glasi 33,36. Bravo mladići!

Foto: Tomislavcity

Glede žena, na dugoj stazi prva je bila Josipa Baković koja je utrku završila za 45,50. Drugo mjesto pripalo je Dragici Čolina i vremenu 51,17, a treća je bila
Christine Mandušić koja je do cilja došla za 58,10. Bravo cure!

Foto: Tomislavcity

Iako su do kraja ostala četiri kola (njihova izvedba čeka nas u rujnu), Džemal i Josipa su bodovno nedostižni te im ovom prilikom čestitamo na još jednoj osvojenoj Duvanjskoj trkačkoj ligi – Ante Baković – Fanta.

Sudac mjeritelj ovoga kola bio je Vlatko Kovačević, Iko Ćavar bio je glavni oko roštilja, a za fotografije smo zahvalni Mariju Kovačeviću, navodi se na objavi Duvanjske trkačke lige.