Koncelebriranim misnim slavljem koje je predvodio fra Antonio Šakota, župni vikar u Mostaru, u Kovačima je danas svečano proslavljen blagdan Bezgrješnoga  Srca Marijina. Svetoj misi nazočili su vjernici koji su svojoj nebeskoj Majci, s dubokim pouzdanjem u njezinu majčinsku ljubav, došli iskazati svoje zahvale, molitve i potrebe.

Predvoditelj današnjega misnog slavlja fra Antonio Šakota, koji je ujedno područni i nacionalni duhovni asistent Frame u BiH u prigodnoj homiliji je naglasio kako se u Novome zavjetu na nekoliko mjesta spominje kako je Marija sve ono što joj se u životu događalo stavljala u svoje srce, zajedno i s onom proročanskom porukom starca Šimuna da će joj mač boli probosti srce. Ali Marija je s ljubavlju i otvorenim srcem prihvaćala Božju volju do kraja.  Poručio je vjernicima, a pogotovo mladima kojima se teško snaći i pronaći u ovom modernom svijetu, u kojemu nitko nema vremena, a zapravo se svi pomalo gube u nevremenu, da nauče zastati i umiriti svoje srce kako bi vidjeli što se u njemu nalazi. I nakon svega sebe i sve svoje predati pod zaštitu Isusova i Marijina Srca.

Svetu su misu svojim pjevanjem upotpunili i članovi Župnoga zbora sv. Nikole Tavelića.

Na kraju su fra Anthony Burnside, koji je inače vodi brigu o ovoj filijalnoj crkvi, te župnik fra Slaven Brekalo uputili riječi zahvale dragome Bogu, nazočnim svećenicima, vjernicima i svima koji su doprinijeli da proslava Bezgrješnoga Srca Marijina pod čiju je zaštitu crkva u Kovačima stavljena još 1997. protekne svečano i lijepo.

Marija Letica/Tomislavcity

Fotogalerija: Ivan Jurčević