Mnogi su brojali dane, a kad je došla subota, i sate do početka prvog Pub kviza u duvanjskoj povijesti. Budući da su organizatori predvidjeli dolazak većeg broja posjetitelja, angažirali su čak šest „redara“. Tomislav, Tiho, Krešo, Marija, Frano i Ružica pomno su pratili atmosferu unutar adrenalinom ispunjenih ekipa, a večeras ih je bilo šest: prolaznici prve natjecateljske večeri ekipa El Loco u sastavu: Vinko Krajina, Bože Djaković, Sabahudin Đugum, Branimir Zrno i Vinko Ćurčić te ekipa Kongora, koju su popunili Branko Ivić, Mijo Tokić, Ivan Dilber, Tomislav Majić i Radoslav Radoš. Iz druge kvalifikacijske večeri s nama su bili: ekipa H2O ili poimenice: Slobodan Radoš, Petar Parlov, Jozo Radoš, Ljiljan Kutleša i Mihovil Radoš. Posebnu pažnju privukla je ekipa srednjoškolaca Nindža kornjače, za koju su svi mislili kako su u finale prošli pod sretnim okolnostima i da su večeras tu s ciljem sudjelovanja, ali Katarina Šarac, Ante Beljan, Ivan Stanić, Ivan Zrinušić i Jozo Krstanović nisu mislili tako te su kroz sve krugove pokazali kako Tomislavgrad ima budućnost. Treće mjesto u ovakvoj konkurenciji respektabilno je ostvarenje i pokazatelj da se mladost ni u čemu ne smije podcijeniti! Treća je večer također dala dva finalista: mladenačkom gordošću i intelektom nadarenu ekipu United činili su: Ante Bokanović, Branimir Mašić, Marko Mašić, Marko Stanić i Igor Krišto. Na kraju, ali ne i najmanje važno, posebno je pripremljena došla ekipa Mimosvit: Tomislav Pervan, Jelena Bobetić, Marin Brčić, Anica Bagić i Matina Sabljić.

Od uvodnih Nikolininih riječi atmosfera kao u finalu Općinske lige prvaka, ekipe nabrijane, a publika u navijačkom zanosu hrabro bodri svoje favorite, „redari“ se pak predano bore da sve ostane u granicama fair playa, a bilo je trenutaka koji su atmosferu doveli na sam rub održivosti. Pitanje za pitanjem, krug za krugom, Kongora i H2O od početka se nameću kao favoriti, jedni predvođeni umnim gigantom profesorom Mijom Tokićem, drugi intelektualnim gorostasom profesorom Slobodanom Radošem. Ulog nije malen, pred publikom i svekolikom svjetskom javnošću kompetitivno raspoloženi kapetani i njihove ekipe žele se potvrditi kao šampioni općeg znanja. Nakon trećeg kruga, dakle na poluvremenu, Kongora i H2O imaju jednak broj bodova. Poslije duže pauze i opuštanja moždanih vijuga, umni se megdan nastavio, da bismo nakon četvrtog kruga dobili uvid kako se Kongora odvojila na dva boda, a u završnoj je rundi tu prednost pojačala za još jedan bod te se upisala u povijest kao pobjednica prvog Pub kviza u Tomislavgradu.

Četvrta, peta i šesta ekipa dobila je majice sa znakom Ožujskog piva koje je uručio Ivan Perić Inija, trećeplasiranim Nindža kornjačama također je poklon paket Ožujskog uručio Inija. Drugoplasiranoj ekipi H2O nagradu od 50 KM i paket Žuje dodijelio je Tiho Letica, a šampione je s 200 KM nagradio potpredsjednik udruge Hrvatska Zvona Bariša Letica.

Na kraju, Tiho se u ime udruge i kafića Albatros obratio pozdravnim riječima s porukom da se umovi ne prestanu oštriti i da do proljeća budu još britkiji, jer se poslije Uskrsa priča nastavlja, a sve koji mogu dati ruke u organizaciji ovakvih aktivnosti, pozivamo da se pridruže.

 

Hrvatska zvona/Tomislavcity

Foto: Tiho Letica i Ivan Perić Inija

Više fotografija možete pogledti u galeriji.