Dvije godine nakon što se pojavio u Americi i proširio na Europu, trend zastrašujućih klaunova ponovno je stigao u Bosnu i Hercegovinu.

Naime, posljednjih dana jezivi klaunovi viđeni su u Tomislavgradu i Kiseljaku, piše Večernji list BiH.

Prestrašeni vozač koji je vidio klauna javio se redakciji portala grad-busovaca.com.

– Dok sam se vraćao iz Kiseljaka, u blizini naselja Višnjica Polje ispred auta mi je izletjela nepoznata maskirana osoba koja je podsjećala na klauna. Počela je plesati i ubrzo se sklonila s ceste. Nedostajao je koji trenutak da, uslijed izbjegavanja nepoznate osobe, završim u kanalu pored ceste – kazao je vidno prestrašeni vozač za grad-busovaca.com portal. O svemu je obaviještena policija.

Neslana šala

Krajem prošlog tjedna klaun je zastrašivao stanovnike tomislavgradskog naselja Borčani, a zatim se preselio u samo središte općine. Prema tvrdnjama stanovništva, riječ je o osobi odjevenoj u šareno odijelo klauna i s crvenom bojom na glavi. Boja na glavi je neujednačena i podsjeća na krv – kažu preplašeni mještani koji su imali bliski susret s “klaunom”. I dok jedni vjeruju kako je riječ o nadnaravnoj pojavi, odnosno prikazu samog Sotone, drugi tvrde kako je vjerojatno riječ o psihički nestabilnoj osobi koju treba pronaći i hospitalizirati. Naime, među njegovim žrtvama je velik broj žena, od kojih su neke u visokom stupnju trudnoće, te se njegovi postupci ne mogu smatrati čak ni neslanom šalom. Svjedoci koji su klauna vidjeli tijekom vikenda u središtu općine Tomislavgrad kažu kako nije riječ o jednoj, nego tri osobe te da su se uglavnom kretale po autobusnom kolodvoru u kasnim noćnim satima.

Visoke kazne

Oni pak tvrde kako zbog fizionomije tijela misle da je riječ o maloljetnicima koji nisu svjesni koje posljedice njihovi potezi mogu imati. A da ovakvi potezi mogu završiti i zatvorskom kaznom od šest mjeseci, potvrdili su nam iz Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije.