Četvrti je dan duhovno – kulturne manifestacije Dani sv. Nikole Tavelića. Misu devetnicu u duvanjskoj spomen bazilici večeras je u 18 sati predslavio fra Luka Ćorić.

Što se tiče kulturnoga djela programa spomenute manifestacije, večeras je u gradskoj kinodvorani odigrana predstava Karius i Backtus, Lutkarskoga kazališta Mostar. U izvedbi troje mostarskih glumaca najmlađa duvanjska publika se kroz zanimljivu i poučnu predstavu, upoznajući mala „stvorenja“ Kariusa i Baktusa, mogla podsjetiti na važnost pravilne prehrane i pranja zuba.

Karius i Baktus je u Norveškoj kultna knjiga dječje literature, a predstava je uvijek vrlo aktualna i korisna. Puna je nenametljive didaktike i mudrosti za malu djecu. Mali Marko obožava slastice, ali ubrzo ima problema sa zubima. Zbog neredovnoga čišćenja zubi obolijevaju, a u ustima se stvaraju mala „stvorenja“ koja kvare zube i izazivaju zubobolju. Zubar je taj koji će riješiti problem, a mali Marko će shvatiti da je svakodnevna briga o higijeni zuba neophodna, navode u Lutkarskome kazalištu Mostar.

Napominjemo da će sutra, 6. srpnja, misu devetnicu predslaviti fra Robert Jolić, a potom će u dvorani Franjevačkog samostana, s početkom u 19 sati biti predstavljene dvije knjige:  Duvno u hrvatskoj književnosti, autora Slobodana Prosperova Novaka i Misionari u Africi, autora fra Roberta Jolića.

Tomislavcity