Prikopčala mi se dica na društvene mreže pa sam se bunila.

– Pazite koga primate za prijatelje, nepoznat svit nemojte ni pod razno! – ponavljala sam im zabrinuto jer dobro znam kako je danas puno lakše naletit na budalu nego li na čestito čeljade. Ali, ko mene sluša?! Samo su mi odmanuli rukom pa mi se još stali smijat da je lakše privarit mene nego njih. Zato sam se i povukla pa nako uvriđena nastavila radit svoj poso. Čim sam sila uz kavu odmorit upalim fejzbuk kad vidim, novi zahtjev za prijateljstvo. Brko neki, meni nepoznat.

– Moji bi to odma privatili – pomislim razočarano pa onda mudro ćirnem na njegov profil, čisto da pročačkam ko je. Kad tamo, imam šta i vidit! Ugledan neki čovik sa sto titula, objavljenih knjiga i raznih priznanja! Zaguglam, je ne laže! Drago meni da se jedan tako ugledan akademski građanin namirio baš na moj profil, pa ga brže bolje i privatim. Ma nisam ni pritisnula onu tipku kad eto ga, piše! Zafaljiva na prijateljstvu.

– Šta ti je kulturan čovik! – pomislim u sebi sva ponosna što eto imam priliku s takim čovikom razminut koju rič.

Piše on dalje, fali se svojim silnim titulama pa ga kaže zanima moja familija a ja mu, normalno sve pristojno odgovaram. Onda zdušno stanem falit svog čovika i dicu sve pazeći na pravopis, kad me on iznenadi primjedbom: 

– Lipa si na slikama, mislim da si lipa i uživo.

Udari meni crvenilo u obraze, kokad isan nije naviko na take komplimente.

-Fala. – pristojno odgovorim a on odma nastavi:

– Visoka si i zgodna!

Zapišći sad meni alarm u ušima da je ovaj uglednik u najmanju ruku neka čudna biljka, ma opet pomislim da ne valja na prečac zaključivat pa mu tobože mirno odgovorim:

– Taki su mi geni.

– Ne tidnem mu više ništa pisat, ali vidim on ne odustaje. Najprije dobro navali s laskavim komplimentima a onda me i zamoli da se uslikam.

– Pošalji mi svoj selfi, da vidim kako si lipa!

Ja ti tada, u strahu Božjem, pobignem s fejsa sve panično gledajuć u mobitel oće li zasvitlit poruka. Više nije.
Odma sam se sritna požurila potužit dici samo da vide kako sam ranije bila u pravu! Ali eto, oni su mi se opet smijali pa je ispalo kako su ustvari oni bili u pravu a ne ja!

– Jašta stavljaš curske slike! – ruga mi se balavurdija bezobrazna.

Ko ga šiša, barem su mi onog uglednika blokirali, jer ti ja s tim fejsom još ne baratam dobro. Sad mi samo žao što mu ipak ne posla onaj selfi! Bome je zaslužio da ga dobro poplašim.

 

Ivana Ćurić/Tomislavcity