Duvanjska spisateljica Ivana Ćurić ovih dana boravi u Hamburgu gdje se susrela i s Kristijanom Tušekom, generalnim konzulom RH u tome gradu.

O boravku u Njemačkoj i navedenom susretu, Ivana je za Tomislavcity kazala:

Moja prijateljica i kolegica Milenka Tomić i ja odlučile smo ovaj ljetni, školski odmor provesti radno u Hamburgu. Posla je puno, a slobodno vrijeme provodimo s prijateljima i obitelji koju imamo tu. Dobri Bog je položio kockice tako da je generalni konzul RH u Hamburgu Kristijan Tušek doznao za moj književni rad i trenutni boravak u Hamburgu pa me pozvao na svečani prijem.

Kako je protekao taj susret?

– U dugome, ugodnom razgovoru dotakli smo se umjetnosti, književnosti općenito, dok je on je, zajedno sa svojim bliskim suradnicima, pokazao zanimanje za moje književno stvaralaštvo te su konkretnim idejama predložili stvaranje mostova između mog književnoga rada i hrvatske škole u Hamburgu.

Jeste li konzula Tušeka upoznali i s radom Osnovne škole fra Mije Čuića Bukovica u kojoj radite i njenim izvanškolskim aktivnostima?

Da. Posebno im je zanimljiv rad naše dramske skupine pa su i za taj vid našeg rada ponudili vrijedne i zanimljive ideje za njegov rast i razvoj. Rastali smo se  uistinu prijateljskom raspoloženju uz razmjenu kontakata i velikim zadovoljstvom kako zbog ovog susreta tako i svih novih spoznaja koje već sada potiču novu kreativnost, kazala je Ivana Ćurić.

Tomislavcity

Foto: Ivana Ćurić/Privatni album