“Ja dovedoh Roško polje svoje, u Đakovo na Vezove tvoje…” Orila se ganga ulicama grada Đakova

Naše Hrvatsko kulturno – umjetničko društvo “Fra Jozo Križić” iz Roškog Polja je na poziv grada Đakovo i Turističke zajednice grada Đakovo boravilo i nastupilo na 57. Đakovačkim vezovima.

– Nastupili smo u subotu navečer na Međunarodnoj smotri folklora, u nedjelju u mimiohodu gradskim ulicama i ponovno na Međunarodnoj smotri folklora. Uistinu bogat i zgusnut program, s obzirom da smo stigli u subotu u 13,30 sati. Hvala domaćinu KUD-u Šokadija iz Strizivojne i predsjedniku Hrvoju Glavačeviću na gostoprimstvu. Ako Bog da, mi će mo dogodine uzvratiti na Roškom ljetu. Za sve koji nisu gledali, link na kojem možete pogledati naš nastup je na ovome linku od 11 min i 30 sekundi.

Mogu reći kako smo opravdali ukazano povjerenje i prikazali naš kraj i običaje kako i dolikuje. Potvrdu za to smo dobili od gosp. Mirka Ćurića iz organizacijskog odbora, a koji je ujedno i scenarist otvorenja Đakovačkih vezova, i na to smo iznimno ponosni. Predstavili smo se ženskom gangom i bećarcem, vrćenjem tepsije, te spletom kola Duvanjskog kraja i Zapadne Hercegovine. Za sve nas koji smo bili mogu reći da su unatoč naporu, vrućini i zgusnutom rasporedu Vezovi vrhunska manifestacija na kojoj vrijedi biti. I već danas idemo dalje.

Naša djevojka Ivana Šimić večeras ide na Izbor i Reviju najljepše djevojke u narodnoj nošnji i poželimo joj sreću. Za nas je najljepša, a bit će kako žiri odluči. Završna večer je u petak u Tomislavgradu na Trgu gange i Hajdučke družine, navode u Društvu “Fra Jozo Križić”.