Franjevački svjetovni red i Frama Rama-Šćit organizirali su otvoreni susret u prekrasnoj kapelici na Šćitu. Okupljeni su imali priliku sudjelovati na predavanju i svetoj misi koju je predvodio fra Sretan Ćurčić.

Susret je okupio ljude dobre volje koji su željeli dublje proživjeti svoju vjeru i pronaći nadahnuće u duhovnom zajedništvu. Kapelica na Šćitu pružila je mirno i duhovno okruženje za slavljenje svete mise, a riječi fra Sretana Ćurčića dodatno su osnažile prisutne.

Prije sv. Mise fra Sretan Ćurčić je svojim inspirativnim predavanjem podsjetio prisutne na važnost jednostavnosti i radosti u životu, slijedeći primjer svetog Franje, Serafskog oca. Njegove riječi ohrabrile su sudionike da hrabro kroče kroz život, s vjerom i optimizmom, slijedeći put svetog Franje.

Nakon predavanja i mise, sudionici su se zajedno uputili u restoran Kuće Mira, gdje je organizirano kratko druženje. U opuštenoj atmosferi, prisutni su imali priliku razgovarati i razmjenjivati iskustva s drugim sudionicima susreta. Ovo vrijeme provedeno u međusobnom razgovoru produbilo je zajedništvo i omogućilo stvaranje novih prijateljstava.

Ovaj duhovni susret bio je izuzetno ispunjavajući i pružio je sudionicima priliku da se povežu s Bogom i drugim vjernicima. Franjevački svjetovni red i Frama su još jednom potvrdili svoju posvećenost širenju duhovnosti i izgradnji zajedništva među ljudima.

Foto: Tomislav Bošnjak / Rama-Prozor.info