Vodostaj je visok, ribe je jako puno i sve bi bilo predivno da…

 

 

Lijepo je ovih dana vidjeti naše Buško jezero ispunjeno vodom i okupano suncem. Nad njim klikću galebovi, a po vodi plivaju prpošne divlje patke. Tu su i druge ptice. O životu pod vodom da i ne govorimo… Vodostaj je visok, ribe je jako puno i sve bi bilo predivno da nam ribiči ne ostavljaju svoje ”uspomene”.

Ne sumnjamo da je buškoblatskim obalama lijepo šetati već i ribariti, a s proljetnim danima šetača, izletnika i ribiča je sve više, osobito vikendima.

Međutim, unatoč nadanju i čestim, višegodišnjim apelima mještana buškoblatskoga kraja da se čuva priroda toga kraja i neostavljaju otpatci i smeće, pojedincima taj apel gotovo ništa ne znači. Tomu svjedoče i fotografije s Buškoga jezera koje nam je poslala gospođa Katica.

Neki se na Fecebooku hvale i velikim ulovom na Buškom jezeru. Naš čitatelj Antonio poslao je sliku ribiča i njegovoga ulova te se pita predstavlja li to zaista sportski ribolov i zabavu ili prelazi granicu dobroga ukusa. Prosudite sami.

Ovom prilikom valja podsjetiti na tako jedostavne, i nadamo se ipak svima razumljive riječi velikoga A. Einsteina: “Okoliš je sve osim mene.”  

Tomislavcity