Foto: Tomislavcity

Punih je deset godina prošlo otkako je ekipa iz Atletskog kluba Puls Tomislavgrad organizirala prvu Duvanjsku desetku.

Broj sudionika na ovoj utrci (koja je prethodne dvije godine bila državno i federalno prvenstvo na 10 km), iz godine u godinu raste kako kvalitetom sadržaja, tako mnogoljudnošću. Jamačno je prvo uvjet i pretpostavka drugoga.

Za jubilarno, deseto izdanje, koje na rasporedu 3. 8. 2024. u 18:00 organizatori su zadržali dobre stare prakse te dodali neke nove. Kao uvod u glavni događaj bit će organizirane utrke za djecu svih uzrasta. Nakon toga slijedit će utrka na 10 km, kao i Utrka građana na 3,3 km na stazi koja ima AIMS certifikat.

Uz prošlogodišnje pobjednike na obje distance, organizatori su osigurali i petnaest besplatnih startnih paketa za elitne trkače (muškarce koji su u protekloj ili ovoj sezoni trčali polumaraton ispod 1,20,00 ili 10 km ispod 36,00 te žene s rezultatom ispod 1,31,00 na halfu ili 10 km ispod 41,00), a broj nagrađenih natjecatelja na glavnoj utrci u apsolutnoj kategoriji, s dosadašnja tri, povećan je na pet kako u muškoj, tako i u ženskoj kategoriji. Tu su i redovite nagrade za najbolje domaće trkače.

Natjecanje po dobnim kategorijama posebna je draž i motiv za sve sudionike, a Duvanjska desetka ove ih je godine uvrstila po IAAF formatu. To znači da će svi sudionici biti raspoređeni u deset dobnih kategorija u razmaku od pet godina, a po troje prvoplasiranih u svakoj kategoriji dobit će medalju. Pobjednicima dobnih kategorija pripast će čast da izvuku dobitnika jedne od deset vrijednih nagrada tombole, među kojima će se naći i tri Garminova sata.

Uz startni broj, koji je ujedno i bon za tombolu u startnom će se paketu naći i službena majica (za sudionike glave utrke), zatim finišerska medalja, okrepa na stazi, okrepa u cilju, večera i pokloni sponzora.

Za sve rekreativce, lovce na postolja kao i trkače koji se žele ogledati s vršnjacima prijave su dostupne na stotinka.hr.

Kako će izgledati majica, medalja i koje će sve nagrade biti dostupne na tomboli, u narednim će danima biti objavljeno na Facebook stranici Atletskog kluba Puls Tomislavgrad. zapratite stranicu, prijavite se na jednu od utrka i budite dio trkače rijeke koja će poteći ulicama Tomislavgrada. Prijavni obrasci su otvoreni do 19. 7. 2024.

trecanje.net