Ovogodišnji XXVI. Dani planinara Herceg-Bosne obilježeni su ove subote trima usponima: na Pločno, Veliki Vran i Jelinak.

Nakon povratka više od dvije stotine planinara koji su osvojili sva tri spomenuta vrha za sve njih upriličen je ukusan ručak, nakon kojega su održane planinarske sportske igre.

Službeno je upriličena i ceremonija otvaranja Dana planinara a ta čast pripala je domaćinu, predsjedniku PD Orlova stina  i PS Herceg-Bosne Anti Vukadinu koji je kasnije održao i radni sastanak sa svim predsjednicima društava, članicama PS Herceg-Bosne.

Članovi SD Mijatovi dvori održali su zatim i zanimljivo teorijsko-praktično predavanja na temu “Upoznajmo speleologiju”.

U nastavku dana svima su uručene zahvalnice za sudjelovanje na Danima planinara Herceg-Bosne, kao i pobjednicima na sportski igrama.

Kako je dan primicao svome kraju započela je pjesma i veselje koja je potrajala dugo u noć.

Program će biti nastavljen nedjeljnom svetom misom  u 12 sati kod križa na Borovoj glavi (iznad doma).

Nakon svete mise slijedi milenijska fotografija Vinka Ljubasa i ručak za sve sudionike te ceremonija zatvaranja ovogodišnjih Dana planinara Herceg_Bosne čije domaćinstvo iduće godine preuzima PD Vis iz Žepča.

I za kraj jedna rečenica koja je uslijedila na početku sastanka svih predstavnika planinarskih društava. Netko je upitao predsjednika PD Orlova stina Antu Vukadina je li zadovoljan kako se odvija program a on je kratko i jasno kazao: Srce mi je kao Čvrsnica! Nema potrebe dalje ništa govoriti. Sve je rečeno, piše mandino-selo.com.

mandino-selo.com/tc