Mostarski polumaraton utrka je koju inače ne propuštamo. Privlačnoj stazi, lijepu vremenu i odličnoj organizaciji nisu odoljeli ni Pulsaši, kada je upriličeno šesto izdanje ove utrke.

U Mostar nas se spustilo ni manje ni više nego trideset. Uz polumaratonsku, na raspolaganju smo imali i humanitarnu utrku na 4 km, a bilo nas je dovoljno da smo se mogli rasporediti na obje. Među više od 600 sudionika na polumaratonu našla su se i naša 23 imena, a na utrci od 4 km predstavljalo nas je šest djevojaka i jedan mladić. Gledano u cjelini, toliko je naših danas briljiralo, da pojedini trkači zaslužuju da napišemo tekst samo o njima. Prava je šteta što im može pripasti samo po nekoliko rečenica.

Krenimo redom. U utrci na 4 km u iznimno jakoj ženskoj konkurenciji drugo mjesto s vremenom 16,13 osvojila je Naomi Manđeralo. Navikli smo je viđati na postoljima, ali i ovaj put imamo potrebu reći: Bravo Naomi!

Samo dvije sekunde od postolja dijelile su i našega Nedima Zahirovića koji je četvrticu istrčao za 15,30. Šesta u ženskoj konkurenciji bila je naša Ruža Miškić s vremenom 19,15, a nastupe su upisale i Mateja Zorić 22,20, Monika Ivanković 23,47, Iva Keškić 24,15 i Mira Kovačević 24,55. Bravo ekipa!

Kada je u pitanju polumaraton, najprije ističemo, kako je svoju prvu utrku u dresu našega kluba istrčao Ante Živković, čovjek čije je ime posljednjih godina nezaobilazno kada se govori o cestovnom trčanju kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Hrvatskoj. Ante je danas polumaraton istrčao za 1,13,18 te u muškoj konkurenciji osvojio drugo mjesto. Majstore, hvala na izboru i čestitke na rezultatu i plasmanu.

U ženskoj konkurenciji također smo došli do postolja. Uvijek posebno motivirana u Mostaru, naša Dijana Manđeralo, drugu godinu zaredom uz podržavajući korak Krešimira Tabaka ostvaruje svoj najbolji rezultat na polumaratonu, a on glasi 1,28,08. Treće mjesto u ženskoj i prvo u dobnoj kategoriji! Čestitke Di! Četvrti u muškoj konkurenciji bio je naš Vinko Sliško. Mjesto u poretku (prvo bez medalje) nije zahvalno, ali je rezultat bio odličan – 1,17,17. Čestitamo Vinko!

Iako godine pritišću, dinamovac Džoni Jurić rezultatom pokazuje da je za hajduka, pardon, za harambašu. Rezultat najbolji u karijeri – 1,19,12 i izvrsno šesto mjesto u muškoj konkurenciji te prvo u dobnoj kategoriji. Umjesto čestitke, nazdravit ćemo rujnim vinom. U prvih deset ima nas još. Ilija Jukić treći put ove godine spušta svoje vrijeme. Danas je to bilo 1,19,17 i sedmo mjesto među muškarcima. Mladiću, vrhunski!

Iako informaciju o najboljem debitantskom polumaratonu u Bosni i Hercegovini nemamo, sigurni smo kako se ono što je napravio naš Džemal Bukvić rijetko viđa. Prvi hlaf pa rezultat 1,21,31 i uvjerljiva pobjeda u dobnoj kategoriji. Uz ovakve mladiće za klub nema zime! Čestitamo Džemale! Pet sekundi brža nego u Boki, bila je naša Vesna Ćavar i tako postavila svoje novo najbolje vrijeme – 1,47,59. Nije mala stvar! Bravo Vesna!

Još jedan naš napravio je ogroman korak u trkačkoj karijeri. Do sada je svega dva puta išao ispod 1,30,00, ali je zato zakucao momački. Ivan Kristijan Jurič i 1,26,17 za gotovo tri i pol minute brže od svojega rekorda staroga tri godine! Današnji pothvat zaslužuje naklon!

Da dobrim rezultatima ovdje ne bude kraj pobrinuo se Krešimir Sliško. Predsjednik je u 57. godini istrčao svoj najbrži half i to za 1,34,18. Čestitke predsjedniče!

Iako ove godine ima više slalomskih spuštanja niz Čajušu nego istrčanih kilometara, nije zakazao ni Mario Kovačević te je i on pomjerio svoje vremenske granice – 1,35,17. Što bi tek bilo da trenira! Bravo Mario!

Odličnu formu potvrdio je i naš Ivan Vukadin te također istrčao svoj najbolji polumaraton – 1,42,31 i tako popravio prošlogodišnji mostarski rezultat za skoro dvije minute. Čestitamo Ivane!

Dva novopečena dugoprugaša Bože Perić i Ivan Jurčević također su bili progresivni u odnosu na Split prije tri tjedna. Bože je danas istrčao za 1,50,56 (šest minuta brže nego u Splitu), a Ivan 1,50,31 (tri minute brže). Bravo momci!

Uz ekipu koja je briljirala, odlične rezultate postigli su i ostali naši članovi:

  • Ana Ćosić 2,34,35
  • Marija Klišanin 2,28,52
  • Toni Pecić 1,59,47
  • Božo Marković 1,54,01
  • Josip Škorić 1,49,34
  • Marko Mioč 1,47,08
  • Ante Mamić 1,45,59
  • Ante Klišanin 1,36,50
  • Ante Mijoč 1,34,24
  • Krešimir Tabak 1,28,07

Svima čestitke, a našem Iki Ćavaru hvala na besprijekornoj podršci!

AK Puls