Danas je u Tomislavgradu svečano otvoren novi dio Dječjega vrtića Tomislavgrad koji je s radom krenuo u svibnju ove godine. Svečanosti su nazočili predstavnici RH, Vlade HBŽ-a, Općine Tomislavgrad, javnih ustanova i roditelji.

Novi objekt uz prigodnu molitvu blagoslovio je fra Stipe Rotim, a presijecanjem vrpce otvorili su ga Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i općinski načelnik Ivan Buntić u čemu su im pomogla vrtićka djeca.

Podsjećamo, projekt izgradnje novog dijela ove odgojno – obrazovne ustanove financirala je Općina Tomislavgrad, a izgradnju su financijski potpomogli Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Vlada Hercegbosanske županije dok su opremanje prostorija sufinancirali Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU RH, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH i Grad Biograd na Moru. S radom je počeo u svibnju ove godine a pohađa ga 92-oje djece, tako da je ukupno u ovoj ustanovi danas  196-ero djece, a zahtjeva za upisom još uvijek ima.

Nazočnima su se ovom prigodom obratili općinski načelnik Ivan Buntić kazavši da je ukupna financijska investicija iznosila 956 tisuća KM te ujedno zahvalio svima koji su pomogli izgradnju vrtića. U ranijem razgovoru načelnik je kazao da na prostoru naše općine ima i zahtjeva za otvaranjem privatnih vrtića u Tomislavgradu.

 

Zvonko Milas, državni tajnik uz pozdrav nazočnima izrazio je radost što je ovim povodom danas u Tomislavgradu i činjenicom da potrebe za širenjem vrtića i dalja ima.

Bez obzira kome pripadamo u političkom ili bilo kakvom drugom smislu, nikada ne zaboravimo da pripadamo jednom narodu, da se prepoznajemo po vrijednostima koje nas određuju kao pripadnike hrvatskog naroda i da u tom duhu mislimo na one koje dolaze – na ovu djecu, na one najmlađe na kojima je budućnost, a da budućnost ovdje postoji to sam siguran. Vlada RH bit će uvijek uz vas, kazao je među ostalim Zvonko Milas.

Z.S./Tomislavcity