U svome najnovijem priopćenju Županijska neovisna lista poziva sve da se striktno pridržavaju uputa kriznih stožera. Pravila su, kažu, jednostavna i jasna ali se obraćaju onima koji ih svjesno krše.

„To su prije svega: neki vlasnici ugostiteljskih objekata u Livnu i Tomislavgradu, a vjerojatno ih ima i u drugim općinama županije, na koje nam je anonimno ukazano, koji su u posljednje vrijeme zatamnili staklene plohe svojih objekata s ciljem ilegalnog rada i stjecanja zarade na ovoj situaciji.

Zatim, tu ste i svi vi koji usluge istih koristite!

I jedni i drugi ovakvim ponašanjem puno govorite o sebi, ali sada nije ni mjesto ni vrijeme za detalje i analize. Stoga vas u brizi za svakog čovjeka pa i vas same, članove vaših obitelji, onih s kojima se susrećete, molimo da s istim prestanete. Ako pak ne želite paziti na sebe, to je vaša stvar, ali nemate pravo ugroziti drugoga, a u čiju ćete nazočnost možda po privatnoj ili čak i službenoj dužnosti doći.“

Druga grupa kojoj se obraćaju iz ŽNL-a su oni koji su u samoizolaciji.

 „Vi koji ste u samoizolaciji ili izolaciji – potencijalno ste nositelji oružja koje može ubiti mnoge ne vjerujem da itko to želi. Brzo prođe četrnaest dana, a cijeli život može trajati grižnja savjesti.

Tko si to želi priuštiti?

I ovo će nadamo se uskoro proći. Tada raspravljajmo tko je svojim ponašanjem bi u pravu tko u krivu. Do tada čuvajmo jedni druge, ostanimo doma ako nismo u nekoj obvezi, poštujmo upute struke, pridržavajmo se odluka kriznih stožera!”

Cijelo priopćenje koje potpisuje Draško Dalić, predsjednik Županijske neovisne liste, možete pročitati na ovome linku.

 

Naslovna fotografija: Ilustracija – Internet