Foto: Facebook

Hrvatska i Turska igrat će 12. listopada u Osijeku utakmicu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo. Izgledno je da će Hrvatska u toj utakmici biti domaćin pred praznim tribinama. Potvrdio je to predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a o svemu se očitovao i izbornik reprezentacije Zlatko Dalić.

Podsjetimo, najprije je protiv Latvije djelatnik FARE-a izvijestio o ustaškoj zastavi koja se našla na tribinama Rujevice, a tri dana kasnije hrvatski navijači potukli su se s domaćim navijačima na utakmici u Armeniji. To HNS i reprezentaciju gura u probleme.

Kustić je u razgovoru za Novu TV rekao:

“Navodno su se naši navijači potukli i zbog toga smo dobili prijavu, ali ćemo vidjeti. Nismo dobili informacije da su to sigurno naši navijači, očitovat ćemo se s obzirom na to da nismo prodavali karte. Dat ćemo sve da nam ne zatvore stadion, ali 10% su šanse da će biti publike.”

Iako u Savezu kažu kako nisu skloni teorijama zavjere, ipak ih muči činjenica da tri privedene osobe baš nikada nisu bile niti na jednoj utakmici reprezentacije, ali niti onima Dinama i Hajduka. Incident je prijavio FARE, no više od toga se ne zna.

Sve to posebno pogađa Dalića koji je za istu televizijsku kuću naglasio:

“To bi bila velika nepravda prema hrvatskoj reprezentaciji, prema hrvatskim navijačima i hrvatskom narodu. To je po meni sve bilo namješteno jer kako drugačije objasniti da se pojavi jedna zastava među stotinama zastava i baš ta se uslika i baš to se u tim momentima pojavi i netko ju uslika.”

Dalić: Traži se način da nas zaustave

“Na kraju nas prijave one organizacije koje se time bave, koje od toga žive i traže kaznu protiv Hrvatske. To je po meni glupost i nastavak traženja nekakvih načina da se mi zaustavimo. To je sve krenulo još više nakon Rotterdama gdje je bilo 35 tisuća navijača, da se zaustavi hrvatska reprezentacija na bilo koji način. I ovo je jedan od načina da nas se kazni, da ne igramo pred našim navijačima.”